Μία νέα τεχνολογία σχετική με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού παρουσίασε η Hyundai αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι είναι σε θέση να καινοτομήσει.

CVVD: Επανάσταση στον μεταβλητό χρονισμό από την Hyundai

61.339 Επισκέψεις στο άρθρο

Το ολοκαίνουργιο σύστημα μεταβλητού χρονισμού (CVVD) είναι το νεότερο όπλο στη φαρέτρα της Hyundai με το οποίο εφοδιάζονται όλοι οι βενζινοκινητήρες της γκάμας και υπόσχεται μέγιστη απόδοση το λιγότερο δυνατόν καύσιμο.


Αν υπάρχει μία αυτοκινητοβιομηχανία που μας έχει ξαφνιάσει θετικά περισσότερο από κάθε άλλη τα τελευταία χρόνια, αυτή είναι η Hyundai. Ξεκίνησε ως μία εταιρεία που προσέφερε τίμια αυτοκίνητα, «σκυλιά του πολέμου» όπως χαρακτηρίστηκαν από πολλούς, αλλά σήμερα έφτασε στο σημείο να έχει στη γκάμα της αυτοκίνητα σαν τα εκπληκτικά i30 N και i20 N, να καινοτομεί, να προσφέρει νέες τεχνολογίες και να παραμένει ανταγωνιστική ανεβάζοντας τον πήχη και προσβλέποντας σε premium ορίζοντες.

Πριν λίγο καιρό τα βλέμματα στράφηκαν και πάλι σε αυτήν, μίας και παρουσίασε για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκίνησης έναν κινητήρα με τεχνολογία συνεχώς μεταβαλλόμενης διάρκειας βύθισης των βαλβίδων. Το συγκεκριμένο σύστημα ονομάζεται CVVD (Continuously Variable Valve Duration) και σε αυτό το τεχνικό κείμενο θα μάθουμε πώς λειτουργεί, τι το κάνει διαφορετικό από τα υπόλοιπα συστήματα μεταβλητού χρονισμού και ποια είναι τα οφέλη του. Οι Νοτιοκορεάτες «αντεπιτίθενται» για τα καλά, ας γνωρίσουμε το νέο όπλο της φαρέτρας τους!

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

PEIRAIOS LEASING
NISSAN