Η προσθήκη του νέου Euro6 πετρελαιοκινητήρα δεν έχει συνοδευτεί με αλλαγές στην εξωτερική ή εσωτερική σχεδίαση του Duster

Test: Dacia Duster

51.190 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/7/2016

Ο νέος Euro6 πετρελαιοκινητήρας βελτιώνει στα σημεία την εικόνα του Dacia Duster, το οποίο διατηρεί τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά του, όπως οι καλές εκτός δρόμου ικανότητες και η χαμηλή τιμή κτήσης.

 
Whats new
- Euro6 1,5 dCi με 110 άλογα
- Χαμηλότερες εκπομπές CO2 
- Πιο καλές επιταχύνσεις
- 19.790 ευρώ

+ Κατανάλωση, επιδόσεις, εκτός δρόμου ικανότητες, εξωτερική εμφάνιση, χώροι
- Μέτριος εξοπλισμός βασικής έκδοσης, πληροφόρηση από το τιμόνι 

Το Duster από το 2010 που έκανε την εμφάνισή του έχει κερδίσει το δικό του κοινό, αυτό που ψάχνει ένα οικονομικό στην απόκτηση SUV που δεν… φοβάται να λερωθεί και να κινηθεί εκτός δρόμου στα πλέον δύσβατα μονοπάτια. Θυμίζουμε πως δανείζεται τεχνολογία από τη Renault και πέρα από τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του, ξεχωρίζει για τους πολύ καλούς χώρους, αλλά και για την άνεση που προσφέρει στο δρόμο. Στην προκειμένη περίπτωση, το δοκιμάζουμε με τον νέο Euro6 πετρελαιοκινητήρα του, ο οποίος αν και έχει το ίδιο νούμερο ιπποδύναμης με πριν (110 PS), έχει βελτιωθεί στα σημεία αυξάνοντας την ροπή και ρίχνοντας ταυτόχρονα την κατανάλωσή του. 

Σκληροτράχηλη σχεδίαση
Η προσθήκη του νέου Euro6 πετρελαιοκινητήρα δεν έχει συνοδευτεί με αλλαγές στην εξωτερική ή εσωτερική σχεδίαση του Duster. Έτσι, παραμένει ένα μοντέλο με σκληροτράχηλο και επιβλητικό παρουσιαστικό, στο οποίο σε «κεντρίζουν» οι φουσκωμένοι θόλοι του αμαξώματος, οι κοντοί πρόβολοι, η δυναμική μάσκα και τα μεγάλα φανάρια με φώτα ημέρας.

Από 19.790 ευρώ
Η τιμή του SUV της Dacia ξεκινάει από τα 19.790 και κρίνεται αρκετά ανταγωνιστική για το όλο «πακέτο» που παίρνεις, αφού ναι μεν ο εξοπλισμός της έκδοσης Ambiance είναι μέτριος, ωστόσο περιλαμβάνεται ένας οικονομικός σε κατανάλωση κινητήρας και ένα σύστημα τετρακίνησης που τα καταφέρνει καλά εκτός δρόμου.

Tags: DACIA DUSTER
 
  • makwolf

    Εχω το μοντελο του 2014, πετρελαιο, και μονο καλα λογια εχω να πω. Ενα απο τα πιο οικονομικα crossover, με πραγματικες ικανοτητες εκτος δρομου και καλο all around αυτοκινητο, αν εχεις οικογενια και σε ενδιαφερουν οι χωματινες διαδρομες.

      16