Goodyear Fuel B VS Continental Fuel A: Καλύτερο το Goodyear
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Goodyear Fuel B VS Continental Fuel A: Καλύτερο το Goodyear

79.574 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2023)

Ντέρμπι στο Test ελαστικών. Σύγκριση δύο premium θερινών ελαστικών. Goodyear EfficientGrip Performance 2 VS Continental EcoContact 6 ! Πέτυχε σχεδόν 2,5 μέτρα καλύτερο φρενάρισμα, στο βρεγμένο, το Goodyear. Aπέτυχε να πιάσει τα όρια της αξιολόγησης μας το Continental EcoContact6. Μα ας δούμε αναλυτικά.

Premium ελαστικό με Fuel Α ή B;

Βάζουμε στην αρένα του AutoΤρίτη Test Center δύο premium θερινά ελαστικά. Το Goodyear EfficientGrip Performance 2 απέναντι στο Continental EcoContact 6. Η μάχη των ελαστικών πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης Driving Academy στο Μαρκόπουλο Αττικής, με όχημα αναφοράς το Ford Puma που έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του με την καλή οδική του συμπεριφορά & το συνολικό του χαρακτήρα.

Να πούμε ότι το Fuel A Continental έχει με το ξεκίνημα υπέρ του, το γεγονός ότι θα είναι 1,5-2% πιο οικονομικό σε κατανάλωση από το Fuel B Goodyear. Ας δούμε όμως πώς τα πάνε στον τομέα των επιδόσεων ασφάλειας.


Test Ελαστικών: Goodyear EfficientGrip Performance 2 Vs Continental EcoContact 6

Test Ελαστικών: Goodyear EfficientGrip Performance 2 Vs Continental EcoContact 6

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ποια τα χαρακτηριστικά κάθε ελαστικού;

Ο δείκτης οικονομίας καυσίμου δεν είναι η μοναδική παράμετρος διαφοράς των δύο ελαστικών. Πιο νέο «ηλικιακά» είναι το προϊόν της Goodyear (2020), με το Continental να πρωτολανσάρεται στις αγορές το 2018. Από εκεί και πέρα, και τα δύο έχουν δείκτη πρόσφυσης σε βρεγμένη επιφάνεια «Wet A» και δείκτη φορτίου 94 (μέγιστο φορτίο 2.680 κιλών). Σωστή λειτουργία μέχρι τα 270 χλμ./ώρα έχει το EfficientGrip Performance 2, στα 240 χλμ,./ώρα το EcoContact 6.
 
Μάρκα/Μοντέλο Goodyear EfficientGrip Performance 2 Continental EcoContact 6
Όχημα Επιβατικό Επιβατικό
Θερινό, 4 εποχών ή χειμερινό Εποχή
Θερινό Θερινό
Διαστάσεις ελαστικού: Το 1ο νούμερο είναι το πλάτος του πέλματος σε χλστ., το 2ο το προφίλ (ύψος) του ελαστικού και το 3ο το μέγεθος της ζάντας σε ίντσες. Προφίλ κάτω από 45 θεωρείται μικρό, δηλαδή για σπορτίφ μοντέλα και πάνω από 60 μεγάλο, δηλαδή ενισχύεται η άνεση. Διάσταση
215/55 R17 215/55 R17
Τιμή μαζί με την τοποθέτηση, ανά λάστιχοΤιμή μονάδας (€)
141 145
 
Στοιχεία κατασκευαστή
Οικονομία καυσίμου. Α σημαίνει χαμηλότερη αντίσταση κύλισης και χαμηλότερη κατανάλωση (μέχρι 6%). C: 3% k.o.k.Fuel (A έως Ε)
B A
Κρατημα στο βρεγμένο. Α το καλύτερο.Wet (Α έως Ε)
A A
Είναι ο εξωτερικός θόρυβος που παράγει ένα ελαστικό κατά την οδήγηση. Υπάρχουν 3 βαθμίδες. Βαθμός Α συνεπάγεται και ποιοτική κύλιση. Ο θόρυβος κύλισης του ελαστικού μετριέται σε ντεσιμπέλ (dB)Noise (Α έως C)
70 71
Δείκτης φορτίου είναι το μέγιστο φορτίο στο οποίο τα λάστιχα λειτουργούν σωστά. Το 94 αντιστοιχεί σε 670 κιλά ανά ελαστικό, το 96 αντιστοιχεί σε 710 κιλά ανά ελαστικό. Δείκτης ταχύτητας είναι η μέγιστη ταχύτητα που λειτουργεί χωρίς πρόβλημα το ελαστικό. Π.χ. το V αντιστοιχεί στα 240 χιλιόμετρα/ώραΔείκτης φορτίου - ταχύτητας
94W 94V
Το μέγιστο βάρος αυτοκινήτου, για τα συγκεκριμένα λάστιχα, σε κιλάΜέγιστο φορτίου (kg)
2680 2680
Η μέγιστη ταχύτητα για το συγκεκριμένο λάστιχοΜέγιστη ταχύτητα (χλμ/ώρα)
270 240
Η χρονιά που παρουσιάστηκε το ελαστικόModel Year
2020 2018

Πάνω από 3,5 μέτρα καλύτερα φρεναρίσματα το Goodyear – Απέτυχε να πιάσει τα όριά μας το Continental

«Κοκκάλωμα» σε αρκετά μικρότερες αποστάσεις καταγράψαμε με το Ford Puma που φορούσε ελαστικά Goodyear EfficientGrip Performance 2. Σε στεγνό οδόστρωμα η πλήρης ακινητοποίηση ήρθε μετά από 26,2 μέτρα, νούμερο που κατατάσσεται στο μέσο όρο των μετρήσεών μας. Στην αντίστοιχη δοκιμασία φρεναρίσματος από τα 80 χλμ./ώρα το EcoContact 6 σταμάτησε 1,2 μέτρα πιο μακριά, στα 27,4 μέτρα, επίδοση που βρίσκεται κάτω από τα όριά μας.
 
Διπλάσια απόκλιση μέτρων διαπιστώσαμε στο φρενάρισμα στο βρεγμένο. Το Goodyear EfficientGrip Performance 2 ακινητοποιήθηκε στα 29,6 μέτρα, νούμερο κατά 2,4 μέτρα καλύτερο από τα 32 του ελαστικού της Continental. Τι κάνει τη διαφορά; Η τεχνολογία Wet Braking της Goodyear. Συγκριμένα, ο αυξημένος αριθμός επιμηκυμένων άκρων πρόσφυσης, σε συνδυασμό με τη βελτιστοποιημένη ακαμψία του υλικού τους, διευκολύνουν την απομάκρυνση του νερού και μειώνουν την απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένες επιφάνειες. Σε... απλά ελληνικά, το ελαστικό της Goodyear δεν γλιστράει στο βρεγμένο, για αυτό και κατέγραψε ένα από τα καλύτερα φρεναρίσματα της κατηγορίας του. Αντιθέτως, το Continental κινήθηκε σε... κόκκινα όρια.
 
Επιδόσεις - Μετρήσεις AutoΤρίτη Test Center - Φρένα από 80 χλμ./ώρα
Μάρκα/Μοντέλο Goodyear EfficientGrip Performance 2 Continental EcoContact 6
Είναι η απόσταση ακινητοποίησης σε μέτρα. Φρενάρισμα στεγνό από 80 χλμ./ώρα (μ.)
26,2 Μέτρα    27,4 Μέτρα   
Είναι η απόσταση ακινητοποίησης σε μέτρα. Φρενάρισμα βρεγμένο από 80 χλμ./ώρα (μ.)
29,6 Μέτρα    32 Μέτρα   

Πράσινο  Πέρασε τα όρια της δοκιμασίας

Κόκκινο  Απέτυχε στη δοκιμασία (ή τα όρια αξιολόγησης)

Κίτρινο  Είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας του 

Χωρίς ουσιαστικές διαφορές στο Elk Test τα δύο λάστιχα

Μοιρασμένες ήταν οι εντυπώσεις που πήραμε ως προς τα περάσματα στο elk test. Τα ειδικά όργανα που χρησιμοποιούμε σε κάθε test «έδειξαν» με ελάχιστη διαφορά, νικητή το EcoContact 6.

Το Ford Puma με το ελαστικό της Continental είχε ταχύτητα εισόδου 76,6 χλμ./ώρα στο στεγνό διάδρομο του «Ταράνδου», ενώ ολοκλήρωσε την αντίστοιχη δοκιμασία στο βρεγμένο με 65,1 χλμ./ώρα. Οι επιδόσεις του Goodyear EfficientGrip Performance 2 ήταν 76,4 και 65 χλμ./ώρα, αντίστοιχα, άρα δεν βλέπουμε αξιοσημείωτες διαφορές στην αποτελεσματικότητά τους. Η υδρολίσθηση στο βρεγμένο... έλαμπε δια της απουσίας της, για αυτό και τα δύο ελαστικά πέρασαν τα όρια που έχει θέσει το AutoΤρίτη Test Center. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές του elk test στο στεγνό κινήθηκαν κάτω από την βάση που έχουμε ορίσει.
 
Επιδόσεις - Μετρήσεις AutoΤρίτη Test Center - Elk Test
Μάρκα/Μοντέλο Goodyear EfficientGrip Performance 2 Continental EcoContact 6
Με πόσα χιλιόμετρα μπορεί να αποφευγεί ένα εμπόδιο που πετάγεται ξαφνικά μπροστά σου.Επίδοση Elk Test στεγνό (χλμ./ώρα)
76,4 Χλμ./ώρα 76,6 Χλμ./ώρα
Με πόσα χιλιόμετρα μπορεί να αποφευγεί ένα εμπόδιο που πετάγεται ξαφνικά μπροστά σου σε βρεγμένο δρόμο.Επίδοση Elk Test βρεγμένο (χλμ./ώρα)
65 Χλμ./ώρα 65,1 Χλμ./ώρα

Πράσινο  Πέρασε τα όρια της δοκιμασίας

Κόκκινο  Απέτυχε στη δοκιμασία (ή τα όρια αξιολόγησης)

Κίτρινο  Είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας του

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
MERCEDES TA 2X
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel