Αντί του καθρέπτη πάνω στο παρμπρίζ βάλε οθόνη με κάμερα!

Αντί του καθρέπτη πάνω στο παρμπρίζ βάλε οθόνη με κάμερα!

17.483 Επισκέψεις στο άρθρο

Επειδή (σχεδόν) όλοι γνωρίζουν την λειτουργία της κάμερας οπισθοπορείας, πάμε να «συστηθούμε» με μία άλλη hi-tech υπηρεσία, τον εσωτερικό ψηφιακό καθρέπτη που μπορεί ο καθένας να εγκαταστήσει στο αυτοκίνητό του.

Κάμερα οπισθοπορείας: Δεν κάνει μόνο για το παρκάρισμα!

 
Λιγότερα τυφλά σημεία και καλύτερη ορατότητα, αλλά περισσότερα έξοδα συντήρησης και δυσκολία στο να συνηθίσεις. Θα επέλεγες να βάλεις κάμερα πάνω στο παρμπρίζ αντί για τον κλασικό κεντρικό καθρέπτη;

Η αρχή έγινε με την Lexus το 2018 και την αντικατάσταση των εξωτερικών καθρεπτών με κάμερες σε μοντέλο μαζικής παραγωγής (το Lexus ES για να είμαστε ακριβείς). Έκτοτε, υιοθέτησαν και άλλες εταιρείες την συγκεκριμένη καινοτομία, με τις Toyota, Honda και Nissan να πηγαίνουν... ένα βήμα παρακάτω. Και αν για την τελευταία δεν μπορούμε να έχουμε προσωπική άποψη (η τεχνολογία I-RVM της Nissan δεν έχει έρθει σε μοντέλα της ελληνικής αγοράς) για τις Toyota και Honda μπορούμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας.
 
Για όσους δεν έχουν μπει στο κλίμα, μιλάμε για τους εσωτερικούς ψηφιακούς καθρέπτες, μία κάμερα δηλαδή που αντικαθιστά τον παραδοσιακό κεντρικό καθρέπτη και την οποία συναντάμε π.χ. στα Toyota RAV4 και Honda e. Αμφότερα τα μοντέλα είναι διαθέσιμα και στην χώρα μας, οπότε με κριτήριο αυτά πάμε να δούμε αν βολεύει ή όχι να εγκαταστήσουμε μία κάμερα που θα δείχνει όλα όσα γίνονται πίσω από το αυτοκίνητό μας. Σημαντική επισήμανση, το θολό νομικό τοπίο στο οποίο και θα αναφερθούμε παρακάτω.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto