Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Ποιο υβριδικό Renault να αγοράσω: Clio, Captur ή Arkana;
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποιο υβριδικό Renault να αγοράσω: Clio, Captur ή Arkana;

11.846 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2021)

Τρία μοντέλα, το μικρό Clio, το μικρό SUV Captur και το coupe οικογενειακό Crossover Arkana, με πέντε διαφορετικές εκδόσεις απαρτίζουν την υβριδική γκάμα της Renault στην Ελλάδα. Ας τη δούμε!

Ήπια υβριδικά, υβριδικά και Plug-in 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Renault βρίσκεται σε στάδιο μετάβασης, οδεύοντας και αυτή, όπως πολλές άλλες μάρκες, προς την ηλεκτροκίνηση. Μέχρι όμως η γαλλική φίρμα να φτάσει στην ολοκλήρωση του πλάνου «Renaulution» δίνει στο κοινό τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μία ευρεία γκάμα υβριδικών μοντέλων προσφέροντας όλους τους πιθανούς συνδυασμούς: ήπια υβριδικά, υβριδικά και Plug-in Hybrid.

Clio, Captrur και Arkana σε πέντε επιλογές  

Το ίδιο ισχύει και για την ελληνική αγορά, όπου η Renault έχει «χτίσει» αυτή την στιγμή την υβριδική της γκάμα πάνω σε τρία δημοφιλή μοντέλα, τα Clio, Captur και το πιο πρωτοεμφανιζόμενο Arkana. Πάμε λοιπόν να δούμε την υβριδική γκάμα της Renault αλλά και τις τιμές των μοντέλων στη χώρα μας.

Clio: Best seller μικρό υβριδικό   

Ξεκινώντας από το best seller, Clio, να πούμε πως το δημοφιλές μικρό προσφέρεται ως υβριδικό με το σύστημα E-Tech της Renault. Το Renault Clio E-Tech ξεκινάει από τις 23.540 ευρώ και διατίθεται σε τέσσερις πλούσιες εξοπλιστικές εκδόσεις τις: Expression, Expression Plus, Dynamic και στην σπορτίφ RS Line. Η υβριδική αυτοεπαναφορτιζόµενη έκδοση του Clio, συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων απόδοσης 90 ίππων µε 2 ηλεκτρικά µοτέρ. Το ισχυρότερο από αυτά αποδίδει 48 ίππους και αποτελεί το κύριο µοτέρ του υβριδικού συστήµατος του Clio, µε το µικρότερο να αποδίδει 20 ίππους και έχει υπό τον έλεγχό του τον συγχρονισµό των στροφών του κινητήρα µε το κιβώτιο, την εκκίνηση του βενζινοκινητήρα και τη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης σε ένα επαρκές ποσοστό ώστε να µπορεί να εκκινεί ο βενζινοκινητήρας. Η συνολική απόδοση του Clio E-Tech ανέρχεται στους 140 ίππους.

Captur: Ήπια υβριδικό και Plug-in με 50 χλμ. ηλεκτρική αυτονομία

Πηγαίνοντας στην κατηγορία των μικρών SUV, εκεί συναντούμε το Captur. Το B-SUV της Renault «ασπάζεται» δύο υβριδικές επιλογές και συγκεκριμένα μία ήπια υβριδική και μία Plug-in. Η mild hybrid έκδοση του Captur αυτή τη στιγμή προσφέρεται στη χώρα μας στην εξοπλιστική έκδοση Dynamic με κόστος από 26.840 ευρώ. Το εν λόγω μοντέλο εξοπλίζεται από τον 1,3 λτ. turbo βενζινοκινητήρα που συνδυάζεται με 12βολτο ήπια υβριδικό σύστημα. Η απόδοσή του ανέρχεται στους 140 ίππους με 260 Nm ροπής, ενώ το μηχανικό σύνολο συνεργάζεται με το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (EDC).

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: