• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

To τρέχον Renault Twingo.

Τίτλοι τέλους για το Renault Twingo

2.279 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2021)

Το γαλλικό μοντέλο δεν θα λάβει κάποιον διάδοχο, αφού η μάρκα θεωρεί πως το περιθώριο κέρδους από μια τέτοια κίνηση θα ήταν πολύ μικρό.

RENAULT: Νew Renault Arkana. Hybrid by nature! Ανακαλύψτε το


Τίτλοι τέλους στην καριέρα του Twingo βάζει η Renault, όπως επιβεβαίωσε και ο CEO της γαλλικής φίρμας, κ. Luca de Meo. Το αφεντικό της Renault τόνισε πως δεν θα υπάρξει νέα γενιά καθώς μια τέτοια κίνηση κρίνεται ασύμφορη οικονομικά.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του στρατηγικού σχεδίου Renaulution, ανακοινώθηκε ο ερχομός αρκετών νέων μοντέλων, όπως αυτή του Renault 5, αλλά δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για το μέλλον του Twingo. Λίγο αργότερα, ο Luca de Meo, Διευθύνων Σύμβουλος της Renault επιβεβαίωσε πως το Renault Twingo δεν θα λάβει κάποιο διάδοχο μιλώντας σε διεθνή μέσα.

Ο λόγος; H παραγωγή μιας νέας γενιάς είναι πολύ ακριβή και δεν θα προσφέρει αρκετά κέρδη στην εταιρεία, ειδικά όταν τα συστήματα ασφαλείας που απαιτούνται γίνονται ολοένα και περισσότερα και η Ε.Ε θέτει ολοένα και αυστηρότερα όρια για τις εκπομπές ρύπων που οι εταιρείες δυσκολεύονται να ακολουθήσουν.

Για να μπορέσει να κάνει το τρέχον Twingo κερδοφόρο, η Renault συνεργαζόταν με την Daimler, ώστε να γίνεται από κοινού η παραγωγή του γαλλικού μίνι και του smart. Tα δεδομένα όμως άλλαξαν όταν η smart πέρασε υπό την σκεπή της Geely, η οποία έχει σκοπό να κατασκευάσει το επόμενο smart πάνω σε δική της πλατφόρμα. Επομένως, η Renault βρίσκεται μόνη της και δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος ανάπτυξης ενός νέου Twingo.

Το Twingo πιθανότατα να παραμείνει στην γκάμα της Renault μέχρι το 2025.
 

32 διαθέσιμα άρθρα για RENAULT  TWINGO