• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H ψηφιακή πρόταση για το 5θυρο Jimny.

H ψηφιακή πρόταση για το 5θυρο Jimny.

To 5θυρο Suzuki Jimny;

55.627 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/12/2019

Σοβαρά εξετάζεται το ενδεχόμενο από την Suzuki να κατασκευαστεί μια 5θυρη έκδοση του Jimny. Διαβάστε τι μαθαίνουμε!

Aλήθεια πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα Suzuki Jimny με τέσσερις αντί για δύο θύρες; Aπάντηση σε αυτό το ερώτημα θέλησε να δώσει ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Νikita Chuyko για χάρη του ρωσικού μέσου ενημέρωσης Auto Mail.

Λίγο καιρό μετά την παρουσίαση του σκληροτράχηλου SUV, η Suzuki δεν έχασε την ευκαιρία να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό concept που αφορούσε την pick-up εκδοχή του νέου Jimny με τις πηγές μέσα από την μάρκα να αναφέρουν πως το αυτοκίνητο έλαβε θετικές αντιδράσεις, κυρίως από την αγορά της Αυστραλίας. Tην ίδια στιγμή, τέθηκε επί χάρτου και το ζήτημα κατασκευής μιας μεγαλύτερης 5θυρης έκδοσης με πιο «οικογενειακό» χαρακτήρα.

Ο υπεύθυνος της Suzuki στην Αυστραλία μάλιστα έκανε διθυραμβικά σχόλια για το «όνομα» που έχει χτίσει το Jimny λέγοντας: «Eάν το όνομα του «ξεκινάει» από Jimny θα το πουλήσουμε. Ένα 5θυρο θα επέκτεινε το εύρος των πελατών μας και δεν θα απευθυνόμασταν μόνο σε περιπετειώδεις ανθρώπους και νεαρούς οδηγούς που θέλουν να έχουν το πιο χαριτωμένο 4x4 της αγοράς».

Yπενθυμίζουμε πως κάτω από το καπό του ιαπωνικού SUV εδρεύει ένας καινούριος ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,5 λίτρων που αντικαθιστά τον 1.300άρη με τον οποίο εξοπλιζόταν το μοντέλο στην προηγούμενη γενιά του και αποτελεί, τουλάχιστον προς το παρόν, την μόνη επιλογή.

Η απόδοση του μοτέρ φτάνει τα 102 άλογα, η ροπή τα 130 Nm ενώ ο κινητήρας συνεργάζεται τόσο με ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων όσο και με ένα 4άρι αυτόματο
, με την Suzuki να αναφέρει πως και οι δύο μεταδόσεις κάνουν το μοντέλο πιο οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμου, προσφέροντας παράλληλα λιγότερες δονήσεις και καλύτερη οδηγική αίσθηση. Η μέγιστη τελική ταχύτητα υπολογίζεται στα 145 χλμ./ώρα με το μηχανικό και στα 140 χλμ./ώρα με το αυτόματο κιβώτιο. 

Εσείς τι λέτε; Θα αγοράζατε ένα τέτοιο πιο οικογενειακό 5θυρο Jimny;

24 διαθέσιμα άρθρα για SUZUKI  JIMNY

Tags: SUZUKI JIMNY