• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Renault Clio R3T έχει στηριχθεί σχεδιαστικά στο Clio RS, αλλά και μηχανικά τροφοδοτείται από τον ίδιο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,6 λτ.

Το Renault Clio R3T κάνει ντεμπούτο στο «Rallye du Var», ενώ, αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα λανσαριστεί στις αγορές το 2ο εξάμηνο του 2014.

Το Νέο Renault Clio R3T

7.856 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/11/2013

Η Renault ανακοίνωσε το ντεμπούτο στο «Rallye du Var», του νέου rally car της Renault Sport, το Clio R3T, το οποίο βασίζεται σχεδιαστικά στο Clio RS, ενώ δανείζεται και το 1,6 turbo μοτέρ του.

 
Το τεχνικό τμήμα της Renault για θέματα αγώνων, η Reanult Sport, κατασκεύασε ένα νέο αγωνιστικό μοντέλο, το Clio R3T, το οποίο κάνει πρεμιέρα στο «Rallye du Var», που διεξάγεται τώρα στη Γαλλία.

Το εν λόγω μοντέλο έχει στηριχθεί σχεδιαστικά στο Clio RS, αλλά και μηχανικά τροφοδοτείται από τον ίδιο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,6 λτ. Βέβαια στο Clio RS το συγκεκριμένο μοτέρ αποδίδει 200 ίππους και 240 Nm ροπής, στην προκειμένη περίπτωση όμως αναμένεται αναβάθμισή του, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ισχύς του. Αντίθετα, έγινε γνωστό ότι θα συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων (EDC), όπου οι ταχύτητες μπορούν να αλλάζουν (προαιρετικά) με paddles τοποθετημένα στο τιμόνι.

Παράλληλα, υπάρχουν και διάφορες άλλες αναβαθμίσεις, σε σχέση με το Clio RS, όπως στις αναρτήσεις και τα φρένα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της Renault Sport, Arnaud Boulanger, δήλωσε πως «με το νέο Renault Clio R3T διαθέτουμε πλέον ένα μοντέλο, το οποίο έχει τις προδιαγραφές να κινείται στις πίστες και τον δρόμο».

Τέλος, όπως επισημάνθηκε από τη γαλλική φίρμα, αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το Renault Clio R3T θα λανσαριστεί στις αγορές το 2ο εξάμηνο του 2014.

Tags: RENAULT CLIO