• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το ψηφιακό σχέδιο για την έκδοση επιδόσεων του Renault 5.

Το ηλεκτρικό Renault 5 Turbo θα ξυπνήσει μνήμες στους petrolheads

3.490 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/1/2021

Η έκδοση επιδόσεων του Renault 5 δεν θα έχει φυσικά υπερτροφοδότη αλλά θα υιοθετήσει παρόμοια σχεδίαση και θα προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Βρες ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης & όλα όσα πρέπει να ξέρεις


H Renault τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της όταν πριν λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε πως θα αναγεννήσει το Renault 5 δεκαετίες μετά την διακοπή της παραγωγής του. Μάλιστα, οι Γάλλοι παρουσίασαν εικόνες του αυτοκινήτου σε μορφή concept και ξεκαθάρισαν πως το μοντέλο παραγωγής θα προσφερθεί αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.

Eπιστρέφει το Renault 5!

Λαμβάνοντας τα παραπάνω στοιχεία υπόψιν, οι σχεδιαστές του οίκου X-Tomi θέλησαν να αποκαλύψουν το ψηφιακό σχέδιο που ετοίμασαν για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια έκδοση επιδόσεων του επερχόμενου Renault 5, δίνοντας στο αυτοκίνητο την ονομασία Renault 5 Alpine. Το «5άρι» που κυκλοφορούσε δεκαετίες πριν, είχε και αυτό έκδοση επιδόσεων, την Turbo, ωστόσο με τη νέα γενιά θα κυκλοφορεί με ηλεκτρικό μοτέρ, οι άνθρωποι της X-Tomi αποφάσισαν να μην τοποθετήσουν το Turbo δίπλα στο όνομα, αφού όπως όλοι γνωρίζουν, οι ηλεκτροκινητήρες δεν εφοδιάζονται, ούτε έχουν ανάγκη κάποιον υπερτροφοδότη.

Αντίθετα, επιλέχθηκε το όνομα της Alpine γιατί έχει ανακοινωθεί πως η γαλλική αυτή φίρμα θα ασχολείται με την κατασκευή σπορ εκδόσεων πάνω στα μοντέλα της Renault, το σύνολο των οποίων θα είναι ηλεκτροκίνητες.

Mε τιμή κάτω από 20.000 ευρώ το νέο Renault 5

Το ψηφιακό σχέδιο για το ηλεκτρικό Renault 5 Τurbo δεν έχει μεγάλες διαφορές στην εμφάνισή του σε σχέση με το concept που αποκάλυψε η φίρμα. Η έκδοση επιδόσεων λαμβάνει τώρα έναν πλατύ αεραγωγό χαμηλά στον προφυλακτήρα και μια μικρή «γρίλια», κάποιες μαύρες λεπτομέρειες σε όλο το αμάξωμα και νέες μεγαλύτερου μεγέθους ζάντες φουτουριστικής σχεδίασης.

Πληροφορίες για την κατασκευή μιας έκδοσης επιδόσεων για το νέο ηλεκτρικό Renault 5 δεν υπάρχουν ακόμη, το ενδεχόμενο αυτό πάντως συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να περιμένουμε κάποια εξέλιξη πολύ σύντομα.