Mega Test βενζινών λοιπόν

Mega Test βενζινών λοιπόν

204.126 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2023)

Προκειμένου να διαπιστώσουμε στην πράξη με πραγματικά δεδομένα τι ισχύει συγκριτικά με την απλή και την 100άρα βενζίνη, σχεδιάσαμε ακόμα ένα Mega Test με τη «σφραγίδα και την αξιοπιστία τού AutoΤρίτη Test Center».


 Για τις ανάγκες του Test πήραμε ως αυτοκίνητο αναφοράς ένα μικρομεσαίο οικογενειακό SUV με turbo κινητήρα (έχει επικρατήσει το turbo πλέον) και μάλιστα με αυτόματο κιβώτιο και λειτουργία launch control. Έτσι οι εκκινήσεις στο 0-100 θα ήταν πανομοιότυπες σε όλες τις σχετικές μετρήσεις.

Μετά πήραμε βενζίνη 95 και 100 οκτανίων από 6 γνωστά brands καυσίμων της αγοράς. Σε πάνω-κάτω ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, υποβάλλαμε το αυτοκίνητο αναφοράς  στις κλασικές μετρήσεις που στην Ελλάδα, μόνο το AutoΤρίτη πραγματοποιεί: 0-100 χλμ./ώρα, προσπέρασμα με 60-100 χλμ./ώρα και προσπέρασμα σε ανοιχτό δρόμο 80-120 χλμ./ώρα.  Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και κινούμενοι με την ίδια ταχύτητα και  ίδιο εύρος στροφών, καταγράψαμε και την απόσταση που θα διανύαμε με την ίδια ακριβώς ποσότητα (5,5 λτ., μετρημένα στο γραμμάριο) από το κάθε καύσιμο της κάθε μάρκας. Το αυτοκίνητο αναφοράς επί τούτου ήταν ένα mainstream μοντέλο, με νορμάλ απόδοση κινητήρα και όχι κάποιο σπορ μοντέλο υψηλών επιδόσεων, αφού σε αυτή την περίπτωση θα εξετάζαμε μια ισχνή μειοψηφία από τα αυτοκίνητα που καθημερινά επισκέπτονται τα πρατήρια.

To Mega Test καυσίμων υλοποιείται με την υποστήριξη της «ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική». Μία 100% ελληνική ασφαλιστική εταιρεία με καινοτόμα πακέτα ασφάλισης και κοινωνική υπευθυνότητα που περιλαμβάνει και δράσεις για το περιβάλλον.

FORD E-TRANSIT
fiat