6 φωτογραφίες »

Το ισχυρότερο CUPRA που έχει κατασκευάσει η ισπανική μάρκα είναι γεγονός. Ο λόγος για το Formentor VZ5 το οποίο εξοπλίζεται με τον κινητήρα του Audi RS3 και έρχεται με 390 ίππους!

CUPRA Formentor VZ5

2.153.268 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Η CUPRA δεν άφησε ανεκμετάλλευτους τους δεσμούς που έχει με την Audi, όντας και οι δύο υπό την σκέπη του VW Group και παρουσίασε τη νέα και πιο ισχυρή έκδοση του Formentor, που έλαβε την ονομασία VZ5. Μπαίνοντας κατευθείαν στο κυρίως θέμα, το Formentor VZ5 εξοπλίζεται από τον 2,5 λίτρων τούρμπο πεντακύλινδρο κινητήρα της Audi που βρίσκουμε στο RS3, προσφέροντας 390 ίππους και 480 Nm ροπής. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.
 
Ένα αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4Drive, ενώ κατά 10 χιλιοστά έχει μειωθεί η απόστασή του από το έδαφος. Tο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ανάρτησης Adaptive Chassis Control (DCC) με 15 επίπεδα ρύθμισης απόσβεσης, ενώ παρών είναι και ένα ικανό σύστημα πέδησης με φρένα Akebono και εξαπίστονες δαγκάνες στο μπροστινό μέρος. Το σπορ SUV πατάει σε τροχούς 20 ιντσών που βρίσκονται εκεί αποκλειστικά για τη χάρη του.
 
Φυσικά το μοντέλο ξεχωρίζει και από τα ειδικά χαρακτηριστικά που έχει λάβει εξωτερικά. Μέρος αυτών είναι τα ανθρακονημάτινα αεροδυναμικά εξαρτήματα, όπως ο διαχύτης στο πίσω μέρος, αλλά και το χάλκινο φινίρισμα στους τροχούς και τις απολήξεις της εξάτμισης. Παράλληλα το χρώμα Taiga Grey είναι αποκλειστικό για το Formentor VZ5, αλλά οι πελάτες μπορούν επίσης να το αποκτήσουν στα Midnight Black, Magnetic Tech Matt και Petrol Blue Matt.
 
Το εσωτερικό είναι εξοπλισμένο με bucket καθίσματα διαθέσιμα σε μπλε ή μαύρο δέρμα, ενώ οι πελάτες μπορούν επίσης να παραγγείλουν τα αποκλειστικά γραφικά Dinamica Black και καφέ δερμάτινα καθίσματα Nappa. Η καμπίνα διαθέτει ακόμα σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 12 ιντσών που συνδέεται με τα Apple CarPlay και Android Auto.
 
Το μοντέλο θα παραχθεί σε μόλις 7.000 μονάδες και το λανσάρισμά τους στις αγορές έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του έτους ενώ αργότερα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες τιμολόγησης.

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

Toyota
moto