7 φωτογραφίες »

Η Subaru έδωσε πιο μυώδη εμφάνιση στο νέο BRZ, αύξησε την ισχύ του και του προσέφερε πιο hi-tech καμπίνα. Γνωρίστε το.

Subaru BRZ

2.154.250 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Η εποχή του νέας γενιάς Subaru BRZ είναι γεγονός. Είχε προηγηθεί μια μεγάλη καμπάνια προμοταρίσματος του καινούριου αυτοκινήτου, κάτι που είναι απόλυτα δικαιολογημένο καθώς ο ερχομός του sportscar φέρνει νέο αέρα στην γκάμα της ιαπωνικής φίρμας, η οποία έχει, πάντωςς, έλλειψη από καινούρια σπορ αυτοκίνητα.

Όπως και το προηγούμενο BRZ, η νέα γενιά υιοθετεί πολύ μυώδες σχεδιασμό με φουσκωμένους θόλους πάνω από τους τέσσερις τροχούς και με μια σμιλεμένη coupe οροφή που καταλήξει αρμονικά σε μια, λιγότερο διακριτική, πίσω αεροτομή. Τόσο ο πρόβολος όσο και το πίσω μέρος είναι αρκετά διαφορετικά σε σχέση με πριν, αφού το νέο BRZ λαμβάνει τώρα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω, νέο εμπρός προφυλακτήρα, και πιο επιθετικό διαχύτη που συνοδεύεται με δύο μεγάλες στρογγυλές «μπούκες» για το σύστημα εξάτμισης.

Στο εσωτερικό, το BRZ διαθέτει νέο σύστημα ψυχαγωγίας που συνδυάζεται με οθόνη 8,0 ιντσών με λογισμικό Starlink, η οποία βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από τους κεντρικούς αεραγωγούς και πάνω από τα μπουτόν για τον έλεγχο του κλιματισμού. Το τιμόνι είναι πολυάκτινο και έχει πάνω του αρκετές λειτουργίες ενώ από πίσω, υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών.

Η ισχύς του νέας γενιάς BRZ πηγάζει από έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα 2,4 λίτρων που παράγει 231 άλογα και 249 Nm ροπής, κάτι που το κάνει περίπου 11% πιο ισχυρό από το 2λιτρο της προηγούμενης γενιάς. Η μετάδοση θα είναι είτε χειροκίνητη 6 σχέσεων είτε αυτόματη με paddles πίσω από το τιμόνι ενώ το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης θα προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό.
 
Το νέο BRZ είναι μόλις 17 κιλά πιο βαρύ από τον προκάτοχό του (γύρω στα 1.300 κιλά) αλλά την ίδια στιγμή η Subaru ανακοινώνει πως το αυτοκίνητο έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους και ότι η ακαμψία του έχει βελτιωθεί κατά 50%. Η εμπρός ανάρτηση έχει γόνατα MacPherson ενώ πίσω υπάρχουν διπλά ψαλίδια, όπως στο πρώτης γενιάς BRZ.

Το νέο Subaru BRZ δεν θα έρθει στις αντιπροσωπείες πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

LEASING APRILIOS
skoda