Στη μονάδα της VDL Nedcar στο Born της Ολλανδίας θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο να φτιάχνεται μέρος της παγκόσμιας παραγωγής της BMW X1, ώστε να βοηθηθεί το βασικό εργοστάσιο του Regensburg της Γερμανίας.

BMW X1 από την Ολλανδία

3.849 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/1/2017

Ξέρετε την ολλανδική VDL Nedcar; Αν σας πούμε πως είναι η εταιρεία που φτιάχνει διάφορα μοντέλα της ΜΙΝΙ και προσεχώς και την BMW X1, ίσως να τη θυμάστε…

Η BMW ανακοίνωσε πως θα φτιάχνει την X1 στο εργοστάσιο μιας συνεργάτιδας εταιρείας από την Ολλανδία, όπου κατασκευάζονται κάποια από τα μοντέλα της ΜΙΝΙ.
 
Στη μονάδα της VDL Nedcar στο Born, λοιπόν, θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο να φτιάχνεται μέρος της παγκόσμιας παραγωγής της BMW X1, ώστε να βοηθηθεί το βασικό εργοστάσιο του Regensburg της Γερμανίας, όπου σε μία μόνο γραμμή κατασκευάζονται 8 μοντέλα της BMW σε μία μόνο γραμμή.
   
Η BMW έχει χρησιμοποιήσει ξανά την VDL Nedcar, όταν το μοναδικό εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την BMW X1, η οποία έχει μεγάλη ζήτηση στις ΗΠΑ.
 
Στην Ολλανδία φτιάχνονται το 3θυρο ΜΙΝΙ, το Cabrio και το Countryman. Το Μάρτιο θα ξεκινήσει και η παραγωγή του 1ου plug-in μοντέλου της ΜΙΝΙ, του Cooper S E Countryman ALL4. Το εργοστάσιο της Nedcar ανήκε στο παρελθόν στη Mitsubishi, όπου έφτιαχνε τα Colt και Outlander, αλλά και το πρώτο Smart ForFour, που στηριζόταν στο Colt. Η ιαπωνική εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή στην Ολλανδία το 2012 και πούλησε το εργοστάσιο στην τοπική εταιρεία κατασκευής λεωφορείων, VDL Groep.

33 διαθέσιμα άρθρα για BMW  X1