Η νέα BMW Z4.

Το πρωτότυπο της Toyota Supra.

«Διαφορετική η BMW Z4 από την Toyota Supra»

2.194 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/12/2018
 

Τη δική της απάντηση στο ερώτημα γιατί είναι εντελώς διαφορετική η Z4 από την επερχόμενη Toyota Supra, παρόλο που τα δύο αυτοκίνητα είναι από κοινού εξελιγμένα έδωσε η BMW.

Η απάντηση αυτή ήρθε σια στόματος του Adrian Van Hooydonk, ο οποίος είναι ο Διευθυντής Σχεδίασης των «βαυαρών». Μιλώντας λοιπόν σε ξένα μέσα ενημέρωσης ο Ολλανδός τόνισε πως αυτό που ονομάστηκε από «κοινού εξέλιξη» ήταν στην ουσία μια συζήτηση μεταξύ των ανθρώπων των δύο εταιρειών προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις στις οποίες συμφώνησαν.
 
«Είναι Ιάπωνας και είμαι Ολλανδός, αλλά αμέσως καταλάβαμε ο ένας την άποψη του άλλου και το τι ακριβώς ζητούσαμε από τους μηχανικούς», είπε αρχικά για τη συνεργασία με την Toyota και συνέχισε λέγοντας «Ήταν μόνο μια συζήτηση, αυτό χρειάστηκε μόνο καθώς συμφωνήσαμε αμέσως στα βασικά ζητήματα όπως οι διαστάσεις», κατέλεξε και στη συνέχεια ανέφερε πως από τότε μέχρι να ολοκληρωθεί η σχεδίαση των δύο αυτοκινήτων δεν υπήρξε καμία επαφή.
Τα λόγια αυτά έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες αναφορές που είχαν υπάρξει στα διεθνή μέσα. Εκεί γίνονταν λόγος πως οι μηχανικές ομάδες της BMW και της Toyota συνεργάστηκαν για περίπου δύο χρόνια για να προσδιορίσουν το σωστό μεταξόνιο, το πλάτος, τη θέση της δεξαμενής καυσίμων και την τοποθέτηση της κολόνας Α. Οι ομάδες ολοκλήρωσαν το έργο τους στα μέσα του 2014 και ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως ήδη η BMW Z4 βρίσκεται σε εξέλιξη στη μονάδα της Magna Steyr στην Αυστρία, ενώ η Toyota Supra αναμένεται να ντεμπουτάρει στο Διεθνές Auto Show της Βόρειας Αμερικής τον Ιανουάριο.  

22 διαθέσιμα άρθρα για BMW  Z4

Tags: BMW Z4