Την εμφάνισή του έκανε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο ePrix του Santiago, ο νέος αλυτάρχης το οποίο όπως και στο παρελθόν πρόκειται για μια BMW i8.

Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας έρχεται βελτιωμένο.

Ενισχυμένη η νέα BMW i8 της Formula E

2.676 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/2/2018

Την εμφάνισή του έκανε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Grand Prix του Santiago της Formula E, ο νέος αλυτάρχης που όπως και στο παρελθόν πρόκειται για μια BMW i8.

Opel: Astra με όφελος 3000 ευρώ & επιπλέον έκπτωση για τους επισκέπτες της Έκθεσης
Toyo: Δες με 1 κλίκ - 5 προτάσεις αγοράς για ελαστικά που κάνουν την διαφορά!

Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας έρχεται βελτιωμένο, ξεκινώντας από σύστημα μετάδοσης κίνησης που η BMW δημιούργησε και για τις i8 coupe και roadster, που μπορούν να κινηθούν στους δημόσιους δρόμους. Συγκεκριμένα ένας υπερτροφοδοτούμενος τριών κυλίνδρων κινητήρας 1.5 λίτρων παράγει τώρα 231 ίππους, οι οποίοι προστίθενται στους 143 τους ηλεκτροκινητήρα, ενώ μεγαλύτερο είναι το πακέτο μπαταριών των 11.6 kWh. Έτσι μέσω των 374 αλόγων το το plug-in υβριδικό σπορ μοντέλο, είναι σε θέση να πιάσει τα 96 χλμ./ώρα σε 4.4 δευτερόλεπτα.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως το νέο safety car έρχεται ενισχυμένο με ένα πιο ανθεκτικό σύστημα ανάρτησης και φρένων, με αγωνιστικά καθίσματα από τη M4 GTS, με ένα roll cage αλλά και με ένα αεροδυναμικό κιτ αμαξώματος κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα.
Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το νέο σύστημα επαγωγικής φόρτισης. Αντί να χρειάζεται σύνδεση μέσω καλωδίου για τη φόρτισή της, η BMW i8 αρκεί να πάρει θέση πάνω σε ένα ειδικό σημείο και το μοντέλο αυτόματα αρχίζει να φορτίζεται, όντας ικανή να γεμίσει το 80% των μπαταριών μέσα σε μία ώρα.
 
«Ευχαριστώ για τη BMW που μου έφερε ένα τόσο όμορφο νέο αυτοκίνητο ασφαλείας», δήλωσε αρχικά ο Bruno Correira, υπεύθυνος της σειράς για το αυτοκίνητο ασφαλείας και συνέχισε «Τα νέα καθίσματα και το roll bar μετατρέπουν το νέο αυτοκίνητο ελαφρύτερο από το παλιό. Η απόδοση και το μέγεθος της μπαταρίας έχουν αυξηθεί. Ολόκληρη η οδήγηση του αυτοκινήτου είναι πολύ διασκεδαστική» κατέληξε.

5 διαθέσιμα άρθρα για BMW  i8

Tags: BMW i8