Οι δύο μάρκες θα συνεργαστούν στα πλαίσια της εξέλιξης της νέας γενιάς ηλεκτροκίνητων συστημάτων για τα μοντέλα τους.

«Ηλεκτρισμένη» συνεργασία BMW & JLR

1.734 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/6/2019

Το BMW Group και η Jaguar Land Rover επιβεβαίωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης επόμενης γενιάς.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Βρες ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης & όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Το BMW Group, αναπτύσσοντας τα σχέδιά του για τη μετακίνηση του μέλλοντος, εστιάζει όλο και περισσότερο σε συνεργασίες, προκειμένου να εξελίξει το υπόβαθρο όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση και τις νεότερες τεχνολογίες. Αλλωστε, η συνεργασία μεταξύ κατασκευαστών αυτοκινήτων για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πόρων είναι σημαντική καθώς η βιομηχανία αυτοκινήτου αντιμετωπίζει τις σημαντικές τεχνολογικές προκλήσεις της αυτόνομης οδήγησης, της συνδεσιμότητας, του εξηλεκτρισμού και των υπηρεσιών, που συνοψίζονται στο αρκτικόλεξο ACES (autonomous driving, connectivity, electrification & services).

Βάσει αυτών, BMW και Jaguar Land Rover αποφάσισαν να χαράξουν κοινή πορεία από εδώ και στο εξής, σε ό,τι αφορά το «χτίσιμο» νέων ηλεκτρικών τεχνολογιών και μοντέλων, έχοντας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο εταιρειών, το ίδιο στρατηγικό όραμα για φιλικές προς το περιβάλλον και προσανατολισμένες στο μέλλον τεχνολογίες κίνησης. Αλλωστε, μην ξεχνάμε πως, οι Βαυαροί διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, με πρώτο παράδειγμα την i3 που λανσαρίστηκε το 2013. Από την άλλη, η Jaguar Land Rover επέδειξε τις δυνατότητές της σε αυτό τον τομέα με το λανσάρισμα της Jaguar I-Pace και των plug-in υβριδικών μοντέλων της.

Δείτε περισσότερα νέα στο AutoΤρίτη

Ξεκινώντας από του χρόνου, το BMW Group θα λανσάρει την 5η γενιά της τεχνολογίας eDrive με το BMW iX3 Sports Activity Vehicle. Αυτό το σύστημα θα αποτελέσει τη βάση για τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα αποφέρει η συνεργασία με την Jaguar Land Rover. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, το BMW Group και η Jaguar Land Rover θα αξιοποιήσουν τις μειώσεις κόστους από την κοινή εξέλιξη μελλοντικών τεχνολογιών και τον αποδοτικότερο σχεδιασμό παραγωγής καθώς και τις οικονομίες κλίμακας από τις κοινές προμήθειες.

Κλείνοντας σημειώνουμε πως, μία ομάδα ειδικών της BMW και της Jaguar Land Rover -εγκατεστημένη στο Μόναχο- θα αναλάβει την περαιτέρω εξέλιξη των μονάδων Gen 5, ενώ κάθε εταίρος θα επιφορτιστεί με την κατασκευή των ηλεκτρικών μονάδων κίνησης στις δικές του εγκαταστάσεις παραγωγής. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο εταιρίες θα επιδιώξουν να διατηρήσουν την ταυτότητα κάθε μάρκας, σε όλα τα project.

16 διαθέσιμα άρθρα για BMW  i3