Μία νέα μπαταρία κατάλληλη για την BMW i3 και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σύστησε στο κοινό η Samsung.

Η Samsung SDI μεταξύ άλλων παρουσίασε στο 2018 Energy Storage Europe στη Γερμανία, τη νέα μπαταρία 94 Ah.

Νέα μπαταρία για την i3

4.465 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/5/2018

Μία νέα μπαταρία κατάλληλη για την BMW i3 και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σύστησε στο κοινό η Samsung, η οποία υπόσχεται πως ο αυξημένος κύκλος ζωής της θα επιτρέπει στο μοντέλο να διανύσει πολλά χιλιόμετρα.

Η Samsung SDI μεταξύ άλλων παρουσίασε στο 2018 Energy Storage Europe στη Γερμανία, τη νέα μπαταρία 94 Ah που είναι κατάλληλη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και υπόσχεται πως μέσω αυτής οι ιδιοκτήτες των BMW i3 θα μπορούν να διανύσουν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα λόγω του μεγαλύτερου κύκλο ζωής.
 
Σύμφωνα με τη φίρμα η νέα μπαταρία μπορεί να αποθηκεύσει την ίδια ποσότητα ενέργειας με μικρότερο αριθμό κυψελών, επιτρέποντας τη μείωση του μεγέθους κάτι το οποίο σημαίνει λιγότερα έξοδα εγκατάστασης και διαχείρισης.
Μάλιστα η φίρμα κάνει λόγο πως το νέο προϊόν διαθέτει μέχρι και 4.600 κύκλους φόρτισης στους 25ºC έως το τέλος της ζωής της, κάτι που σημαίνει πως αν αναλογιστεί κανείς πως το γερμανικό ηλεκτρικό μοντέλο μπορεί να διανύσει με μία φόρτιση 183 χιλιόμετρα, τότε μέχρι η νέα μπαταρία να χρειαστεί αντικατάσταση το αυτοκίνητο θα έχει διανύσει περισσότερα από 841.000 χιλιόμετρα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στο άμεσο μέλλον η μπαταρία 94 Ah θα πάρει αναβάθμιση σε 120 Ah.

16 διαθέσιμα άρθρα για BMW  i3

Tags: BMW i3