Η 4η γενιά του Ford Mondeo ήρθε δυναμικά στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών αυτοκινήτων προτάσσοντας την προηγμένη τεχνολογία, την κορυφαία άνεση και τον 1.000άρη EcoBoost.

To νέο Ford Μondeo είναι το πρώτο όχημα της μεσαίας κατηγορίας, που διαθέτει σύστημα ανίχνευσης πεζών.

Premium χαρακτηριστικά ποιότητας και τεχνολογίας συναντάμε στην καμπίνα επιβατών του νέου Ford Mondeo.

Το νέο Ford Mondeo λανσάρει για πρώτη φορά στην Ευρώπη πίσω ζώνες ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο.

Νέο Ford Mondeo: Σε premium μονοπάτια

22.128 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/12/2014

Η 4η γενιά του Ford Mondeo ήρθε δυναμικά στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών αυτοκινήτων προτάσσοντας την προηγμένη τεχνολογία, την κορυφαία άνεση και τον μοναδικό 1.000άρη EcoBoost κινητήρα για να καταδείξει πως βαδίζει σε premium μονοπάτια. Η premium εικόνα της καμπίνας τονίζεται τόσο από τα χρησιμοποιούμενα υλικά και την στιβαρή συναρμογή, όσο και από hi-tech λύσεις όπως η μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών και το  εξελιγμένο σύστημα φωνητικών εντελώς SYNC2 για το σύστημα infotainment! H ποιότητα κύλισης, η άνεση και η εξαιρετική ηχομόνωση, που διαπιστώσαμε στην οδήγηση του μοντέλου εκτός Ελλάδας, παραπέμπουν αν μη τι άλλο σε upper-class μοντέλο της κατηγορίας.

Λανσάρει αερόσακους ζώνης ασφαλείας!
Το νέο Mondeo λανσάρει για πρώτη φορά στην Ευρώπη πίσω ζώνες ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο. Αυτές είναι σχεδιασμένες για να περιορίζουν τους τραυματισμούς στο κεφάλι, τον αυχένα και το θώρακα των πίσω επιβατών. Το Mondeo είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία που διαθέτει σύστημα ανίχνευσης πεζού που βοηθά στη μείωση της σφοδρότητας των ατυχημάτων ή στην πλήρη αποφυγή τους (με ταχύτητα έως 40 χλμ./ώρα). Αυτό μπορεί να ανιχνεύει πεζούς στο δρόμο, ή που σκοπεύουν να περάσουν μπροστά από το όχημα και φρενάρει αυτόματα αν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις. Το σύστημα επεξεργάζεται πληροφορίες τις οποίες συλλέγει από κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ, και ένα ραντάρ στον προφυλακτήρα και τις διασταυρώνει με τα στοιχεία μιας βάσης δεδομένων με «ανθρώπινες φιγούρες» για να ξεχωρίζει τους πεζούς από άλλα αντικείμενα του δρόμου. Το σύστημα αποτελεί μέρος του πακέτου Pre-Collision Assist το οποίο λανσάρει επίσης τη λειτουργία Active Braking: αυτή ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα για να μειώσει τις επιπτώσεις μιας εμπρόσθιας σύγκρουσης ακόμα και με τη μέγιστη ταχύτητα του οχήματος.

Το μοναδικό 1.000άρι μεσαίο!
 Το Mondeo θα «φοράει» μεταξύ άλλων και τον 3κύλινδρο EcoBoost κινητήρα-θαύμα της Ford, που επί 3 συνεχόμενες χρονιές κερδίζει τον σημαντικό τίτλο «Κινητήρας της Χρονιάς». Με άμεσο ψεκασμού και τούρμπο ο κινητήρας αποδίδει (στο Mondeo) 125 ίππους και 170 Nm ροπής από 1.400-4.500 σ.α.λ.! Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως ο κινητήρας αυτός αποδεικνύει την τεχνολογική του υπεροχή και από το ότι έφτασε να αποδίδει 140 ίππους (στα Ford Fiesta Black & Red Edition), ξεπερνώντας σε ειδική ισχύ (ίπποι/λτ.) την Bugatti Veyron! H Ford έγραψε ιστορία με τον κινητήρα αυτόν, αφού είναι ο ισχυρότερος 1.000άρης κινητήρας που έχει κατασκευαστεί ποτέ από την αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ