Η κορυφαία diesel έκδοση του Kia Cee d έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: Προσφέρει την υψηλότερη απόδοση στα 1.600 κ.εκ σε συνδυασμό με απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας.

Τη μεγαλύτερη απόδοση της κατηγορίας (128 ίπποι) σε συνδυασμό με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας προσφέρει η έκδοση 1,6 CRDi του Kia Cee d με τροχούς 15 ιντσών.

Ιδιαίτερα ποιοτικά υλικά και προσεγμένο φινίρισμα συναντάμε στην καμπίνα του Kia Cee d. Αξίζει να σημειωθεί η ευκρίνεια της κάμερας οπισθοπορείας, που συνδυάζεται με την οθόνη αφής των πλούσιων εκδόσεων.

Kia Cee d 1,6 CRDI: Premium απόδοση, χωρίς τέλη!

22.131 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/12/2014

Η κορυφαία diesel έκδοση του Kia Cee d έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: Προσφέρει την υψηλότερη απόδοση στα 1.600 κ.εκ σε συνδυασμό με απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας (στην περίπτωση που «πατάει» σε τροχούς 15 ιντσών). Ο 4κύλινδρος 16βάλβιδος turbodiesel της Kia αποδίδει 128 ίππους, αλλά και 260 Nm ροπής από τις 1.900 έως τις 2.750 σ.α.λ. Σαν αποτέλεσμα το μικρομεσαίο οικογενειακό μοντέλο έχει πολύ καλές επιδόσεις, τόσο από στάση (0-100 σε 10,2 δλ.), όσο και εν κινήσει (60-100 χλμ./ώρα με 4η/5η σε 8,4/11,4 δλ. και 80-120 χλμ./ώρα με 5η/6η σε 11,7/15,4 δλ.).
Εξίσου σημαντική όμως είναι η οικονομία καυσίμου, αφού σύμφωνα με την Kia η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 3,7 λτ./100 χλμ. 
Εξευγενισμένα χαρακτηριστικά εμφανίζει η λειτουργία του κινητήρα, όντας απαλλαγμένη από κραδασμούς. Παράλληλα τα επίπεδα θορύβου που φτάνουν στην καμπίνα είναι τα χαμηλότερα στην κατηγορία. Η απόκριση στο γκάζι είναι καλή σε όλο το εύρος των στροφών, ενώ η κλιμάκωση και η ακρίβεια του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου αναβαθμίζει τη συνολική εικόνα. Η εικόνα του αυτοκινήτου στο δρόμου είναι ανάλογη. Προσφέρει πολύ καλή ποιότητα κύλισης και ανάλογο φιλτράρισμα των εδαφικών ανωμαλιών. Επίσης διαθέτει τη δυνατότητα επιλογής τριών βαθμίδων υποβοήθησης (Flex Steer) για το τιμόνι, με ειδικό κουμπί που είναι πάνω στο τιμόνι.

Ποιοτική και η καμπίνα
Στο Kia Ceed όλο το ταμπλό είναι επενδυμένο με παχύ, μαλακό πλαστικό και τα χειριστήρια έχουν στιβαρή αίσθηση, όπως απλώνονται πάνω στις πλαστικές επιφάνειες σε μαύρο, λακαριστό χρώμα. Η συνολική εικόνα είναι ιδιαίτερα ποιοτική, ενώ η οθόνη αφής δίνει μια high tech εικόνα. Πολύ καλές εντυπώσεις αφήνει και η ευκρινής κάμερα οπισθοπορείας, που κάνει το παρκάρισμα παιχνίδι.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ