Συνδυαστικά λοιπόν, το i8 μπορεί να αποδώσει 362 άλογα και 570 Nm ροπής.

Σε νέα πιο ισχυρή έκδοση η BMW i8;

2.126 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/1/2018

Mια πιο ισχυρή έκδοση της BMW i8 εξετάζει να λανσάρει η BMW αν συνεχίσει να υπάρχει όπως διαρρέεται από την βαυαρική μάρκα μεγάλη ζήτηση. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.


Ford: ΝΕΑ εποχή Service & ανέπαφων υπηρεσιών. Και με Bonus πιστότητας!

To ενδεχόμενο να λανσάρει μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση της i8, ανάλογα με την ζήτηση που θα έχει το μοντέλο, εξετάζει η BMW σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ο Alexander Kotouc, υψηλόβαθμο στέλεχος της BMW i είπε σε δηλώσεις του ότι μια πιο ισχυρή έκδοση της i8 είναι μέσα στα πλάνα της εταιρείας « Μπορώ να σας πω ότι αυτήν τη στιγμή το εξετάζουμε, η i8 είναι το εικονικό σπορ αυτοκίνητο της νέας εποχής. Υπάρχει ζήτηση για μια πιο ισχυρή έκδοση αλλά πρέπει να υπάρχει λογική πίσω από μια τέτοια κίνηση. Θα μπορούσε να μπει κάποιο V12 μοτέρ και να γίνει πολύ ισχυρή αλλά θα ταίριαζε κάτι τέτοιο; Πρέπει να υπάρχει ισορροπία».
 
Κάτω από το καπό της i8, είναι τοποθετημένο ένα υβριδικό μηχανικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από έναν 1.500άρη διπλό turbo κινητήρα βενζίνης, που παράγει 231 ίππους και 320 Nm ροπής, μεταφέροντας την κίνηση στον πίσω άξονα κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ 131 ίππων και 250 Nm ροπής, που μεταδίδει την κίνηση , μέσω ενός 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, στους μπροστινούς τροχούς. Συνδυαστικά λοιπόν, η i8 μπορεί να αποδώσει 362 άλογα και 570 Nm ροπής, ενώ το αμάξωμα των 1.490 κιλών απαιτεί 4,5 δλ. περίπου για τα 0-100 χλμ./ώρα.

 O Κotouc πάντως ξεκαθάρισε πως αν και είναι δυνατόν να υπάρξει κάποια αναβάθμιση του τωρινού setup, η BMW εξετάζει την πιθανότητα να υιοθετήσει κάποιο διαφορετικό μηχανικό σύνολο, κρατώντας ωστόσο το DNA του τμήματος i της μάρκας ανέπαφο.

5 διαθέσιμα άρθρα για BMW  i8