Στην αποκλειστική, κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα βλέπουμε τη νέα γενιά της X1, η οποία θα λανσαριστεί το 2016, ενώ θα είναι προσθιοκίνητη.

Τα δύο νέα μοντέλα -X1 και Χ2- θα πατούν στην ίδια πλατφόρμα, τη νέα προσθιοκίνητη UKL (εδώ κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα).

Στην αποκλειστική, κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα διακρίνουμε το νέο crossover της BMW, το οποίο θα ονομάζεται X2, ενώ θα διαθέτει και σπορτίφ στοιχεία.

Το 2017 η νέα BMW X2;

6.782 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/2/2014

Η BMW ετοιμάζει τη νέα γενιά της X1, που θα είναι προσθιοκίνητη και μικρότερη σε διαστάσεις από ότι τώρα, ενώ για να καλύψει το κενό μεταξύ της X1 και X3, η εταιρεία θα λανσάρει ένα καινούργιο σπορτίφ crossover, τη νέα X2.

Η βαυαρική εταιρεία σχεδιάζει τη 2η γενιά της X1, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να λανσαριστεί το 2016, ενώ θα διαθέτει μικρότερες διαστάσεις χωρίς να «χάσει» πόντους η καμπίνα των επιβατών σε σχέση με την παρούσα γενιά, ώστε να υπάρξει μια σημαντική διαφορά μεταξύ της X1 και της X3. Μάλιστα, για το κενό αυτό στην γκάμα της, η BMW σκέφτεται να προσθέσει ένα καινούργιο μοντέλο -την X2- το 2017.

Ειδικότερα, οι πηγές μας αναφέρουν πως το νέο crossover θα είναι βασισμένο στη νέα X1, αλλά θα έχει πιο σπορτίφ στιλ που θα θυμίζει «ψηλό coupe», όπως μπορούμε να δούμε και από την αποκλειστική, κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα που εξασφαλίσαμε. Επίσης, ο σχεδιασμός της νέας X2 θα βρίσκεται πολύ κοντά με τις επερχόμενες X4 και X6.

Παράλληλα, τα δύο νέα μοντέλα -X1 και Χ2- θα πατούν στην ίδια πλατφόρμα, τη νέα προσθιοκίνητη UKL, στην οποία πατά και η νέα Active Tourer Σειρά 2, ενώ μηχανικά θα τροφοδοτούνται –πάντα κατά τις πληροφορίες μας- από 3κύλινδρα και 4κύλινδρα μοτέρ άμεσου ψεκασμού βενζίνης και common-rail diesel από 1,5 λτ. έως 2λιτρα. Βέβαια, πιθανότατα θα υπάρξουν και M εκδόσεις, στις οποίες τα εν λόγω μοντέλα θα εφοδιάζονται με 4κύλινδρους ισχυρότερους κινητήρες. Όσον αφορά τη μετάδοση της κίνησης στα δύο γερμανικά SUV, αυτή θα επιτελείται μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ή –προαιρετικά- ενός 8τάχυτου αυτόματου, μεταφέροντας την μπροστά ή και στους δύο άξονες (4κίνητες εκδόσεις).