Παρέα με τα δελφίνια

Ψαροκάικα αραγμένα στο λιμάνι

Οικοπεριήγηση με τα δελφίνια του Αμβρακικού κόλπου

Διαβάστηκε από 71421 αναγνώστες

Ο Αμβρακικός κόλπος είναι ένα από τα πιο πλούσια σε είδη οικοσυστήματα στη Μεσόγειο. Εδώ διαχειμάζει το 1/3 του συνολικού πληθυσμού των υδρόβιων πουλιών της χώρας μας. Στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό φωλιάζουν περίπου 30 ζευγάρια από το σπάνιο και απειλούμενο είδος των αργυροπελεκάνων.
Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τον μοναδικό αυτό τόπο, είναι να συμμετάσχετε σε κάποια από τις οργανωμένες μονοήμερες οικολογικές εκδρομές με σκάφος που αναχωρούν από την Πρέβεζα (www.eco-cruising.gr). Θα δείτε τα δελφίνια δεξιά και αριστερά από το καΐκι να σας συνοδεύουν με χορευτικές κινήσεις, να κάνουν περάσματα από την πλώρη του καϊκιού και να κάνουν παιχνίδι συντροφιά με τους ασημογλάρους που πετούν αδιάκοπα από πάνω τους. Εικόνες πραγματικά μαγικές.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΠΡΕΒΕΖΑ - ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ

 • Σμαραγδένια θέα, ζεστή φωλιά

  Στο όμορφο και καταπράσινο Σαρακίνικο της Πάργας, δένοντας απόλυτα με την εντυπωσιακή βλάστηση και τα υπέροχα τοπία, βρίσκεται η Villa Sarakina , ο κατάλληλος προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και για όσους αναζητούν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Το ιόνιο πέλαγος σας μαγεύει με τα εναργή χρώματά του.
   2684035398 Περισσότερα
 • Μεράκι, Ήπειρος και πολυτελεία

  Στα παραδοσιακά και γραφικά Σύβοτα, κοντά στο λιμάνι, βρίσκεται το Karvouno Luxury Villas. Μία από τις πιο πλουσιοπάροχες προτάσεις διαμονής στην Ήπειρο με τη ζεστασιά του ξύλου, τη γαλάζια αύρα και τα γήινα χρώματα σας δημιουργεί μία οικεία ατμόσφαιρα και σας κερνά την πιο νόστιμη αστακομακαρονάδα.
   2665093614, 6977224043 Περισσότερα
 • Ιδιωτικός παράδεισος μόνο για σένα

  Σε μια μοναδική παραθαλάσσια τοποθεσία   χτισμένο αμφιθεατρικά, βρίσκεται το Aqua Oliva Resort, ένα ήσυχο θέρετρο 4 αστέρων, με πολυτελή χαρακτηριστικά και υπηρεσίες. Όλες οι σουίτες είναι σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν τα αναμενόμενα υψηλά πρότυπα, με θέα τον κήπο, το βουνό ή το Ιόνιο Πέλαγος.
   2665097030, 2310476131 Περισσότερα