Ναός Αγίων Πέτρου και Παύλου

  Διαβάστηκε από 22108 αναγνώστες

  Φτάστε στην παλιά μητρόπολη και για να εντοπίσετε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της πόλης, το Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου με σημαντικό ζωγραφικό διάκοσμο, που βρίσκεται στη συνοικία της Παναγίας Δεξιάς. Στην Τουρκοκρατία μετατράπηκε σε τζαμί και απέκτησε μιναρέ. Κάποιες εκτιμήσεις τοποθετούν την κατασκευή του ναού γύρω στο 15ο αιώνα μετά τη μετατροπή της παλιάς Μητρόπολης σε μουσουλμανικό τέμενος. Το 1728 ο ναός ανακαινίστηκε σημαντικά από τον Μητροπολίτη Ιωακείμ και τότε κατασκευάστηκε το τέμπλο και ο μητροπολιτικός θρόνος. Μετά την τελευταία παρέμβαση, ο ναός έλαβε τη μορφή μεγάλης τρίκλιτης βασιλικής ενώ στη δυτική πλευρά διατηρούνται ακόμα ίχνη τοιχογραφιών της ίδιας περιόδου.

   

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  Tags: ΕΔΕΣΣΑ
   
  • Τιμόθεος

   Επίσης, η όμορφη και βραβευμένη Δημόσια Βιβλιοθήκη. Κορυφαίος προορισμός για όλη την οικογένεια για μια όμορφη και δημιουργική ημέρα.

     1
  • loukia

   Η παναγία Σουμελά... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ... Ο μητροπολίτης παντελεήμων σώφρων, κ.τ.λ. να προσέξει πολύ πιο καλύτερα την μονή, κ.τ.λ. από κάποια μικροπροβλήματα...

    

  που να μεινετε - ΕΔΕΣΣΑ

  • Η αποθέωση της φύσης

   Εκεί που ο πολιτισμός παραχωρεί τη θέση του στα πλατάνια της φύσης και των αιώνων βρίσκεται κτισμένος ο "ΝΟΣΤΟΣ". Η παραδοσιακή εικόνα, η ώχρα των τούβλων και τα ξύλινα παραθυρόφυλλα ενσωματώνουν αρμονικά το κτίριο στη φύση.
    2384091510 Περισσότερα
  • Εμπειρία στην πιο σαγηνευτική γωνιά

   Το Hotel Spa Nymfes είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επισκεφθούν μια σαγηνευτική γωνιά της χώρας μας, τον μοναδικό τόπο των Λουτρών Πόζαρ και να γνωρίσουν την ομορφιά, τη γαλήνη και τις πολύτιμες ιαματικές ιδιότητες των νερών.
    2384091570, 2384091571 Περισσότερα

  τι να κανετε - ΕΔΕΣΣΑ