Μπορεί το αυτοκίνητο να δείχνει κούκλα, αν όμως δεν υπάρχει ιστορικό συντήρησης, όλα είναι υπό αμφισβήτηση.

Μπορεί το αυτοκίνητο να δείχνει κούκλα, αν όμως δεν υπάρχει ιστορικό συντήρησης, όλα είναι υπό αμφισβήτηση.

Εσείς πόσο μετράτε τη σφραγίδα του συνεργείου όταν κάνετε σέρβις;

(11/9/2012)

Ποιο είναι το μεγαλύτερο κόστος στη χρήση του αυτοκινήτου; Η ασφάλεια; Το σέρβις; Τα λάστιχα; Όχι! Είναι η απαξίωση. Πόσο μετράτε λοιπόν τη σφραγίδα στο βιβλιαράκι όταν κάνετε σέρβις;

Για ένα αυτοκίνητο που

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

αγοράστηκε 20.000 και θα πουληθεί μετά από 8 χρόνια κοντά στα έξι, το σέρβις, ηασφάλεια, τα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και η βενζίνη, αθροιστικά, δε φτάνουν τις12.000 ευρώ που έχει χάσει.

Η τιμή μεταπώλησης είναιγνωστό ότι εξαρτάται από ένα σωρό παράγοντες, όπως τα χιλιόμετρα και ηκατάσταση του αυτοκινήτου. Αυτό όμως που είναι βέβαιο ότι θα «σκοτώσει» τημεταπώληση, είναι ένα βιβλιαράκι σέρβις χωρίς καμία σφραγίδα.

Μπορεί το αυτοκίνητο ναδείχνει κούκλα, τα χιλιόμετρα που έχει κάνει να είναι ελάχιστα και τα λάστιχακαινούργια, αν όμως δεν υπάρχει ιστορικό συντήρησης, όλα είναι υπό αμφισβήτηση.Όχι μόνο γιατί δεν ξέρει κανείς πότε και αν το αυτοκίνητο τύχαινε σέρβις, ανγινόντουσαν τακτικά και με σωστά υλικά, αλλά ακόμη γιατί δεν φαίνεται πουθενάένα αρχείο των χιλιομέτρων.

Γιατί άλλο είναι έναβιβλιαράκι που γράφει πως την τάδε του μηνός του τάδε έτους, το αυτοκίνητο πήγεσυνεργείο με τόσα χιλιόμετρα, και μετά ξανά από 2 χρόνια είχε πάλι τόσα κ.ο.κ,και άλλο ένας ξερός αριθμός στο κοντέρ, που μπορεί να βάλει υποψίες ότι δενείναι ο πραγματικός.

Δεν είναι δηλαδή μόνο ησυντήρηση αλλά και η βεβαίωση του συνεργείου για τα πραγματικά χιλιόμετρα πουέχει διανύσει.

Το πρόβλημα βέβαια είναιπως η συντήρηση σε συνεργείο του οποίου η σφραγίδα έχει μεγαλύτερη φερεγγυότητααπό τη σφραγίδα του συνεργείου της γειτονιάς, έχει κάποιο κόστος. Αυτό πουμένει να κάνετε είναι να το υπολογίσετε.

Γιατί πιο εύκολα κόβεταικάτι από τα δώδεκα χιλιάρικα της απαξίωσης παρά από τα άλλα. Είναι μεγάλο τοποσό και έχει περιθώριο. Πρέπει λοιπόν να βγει το μολύβι και το χαρτί και ναγίνει ένας απλός υπολογισμός.

Πόσο παραπάνω στοιχίζειτο σέρβις με σφραγίδα που στο τέλος θα αποδώσει καλύτερη τιμή πώλησης; Αν ηδιαφορά πολλαπλασιασμένη με τον αριθμό των σέρβις μπορεί να δώσει αντίστοιχακαλύτερη τιμή μεταπώλησης, τότε αξίζει. Αξίζει επίσης γιατί δίνει προβάδισμαστην πώληση του δικού σας αυτοκινήτου έναντι των άλλων, σε μια αγοράμουδιασμένη που αποφεύγει οτιδήποτε μπορεί να προξενήσει φόβο.

Πως βλέπετε λοιπόν τη σφραγίδατου συνεργείου; Την αποζητάτε; Βλέπετε όλες τις σφραγίδες από όλα τα συνεργείατο ίδιο; Εσείς αν αγοράζατε δεύτερο χέρι, τι σφραγίδα θα θέλατε να δείτε στοβιβλίο συντήρησης;  

Mercedes
citroen