facebook twitter
youtube
Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά
Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτοκίνητα - Μοτοσυκλέτες
Επαγγελματικά - Accessories - Ασφάλειες
Δοκιμή: Mini Cooper 1,6
Διαβάστηκε από 64743 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/3/2013
Προικισμένο με ιδιαίτερη σχεδίαση και υψηλή ποιότητα, το Mini Cooper τιμά το ιστορικό όνομά του και με τα δυναμικά χαρακτηριστικά που διαθέτει φλερτάρει με την κορυφή της κατηγορίας του.

+ Ελαστικότητα κινητήρα, επιδόσεις, σχεδίαση, κράτημα, εξοπλισμός
- Τιμή, εργονομία, χώρος στο πίσω κάθισμα, πορτμπαγκάζ

Έχοντας πλούσιο παρελθόν, το Mini Cooper έχει το δικό του τρόπο να παραμένει στην καρδιά όσων έτυχε να το οδηγήσουν. Ο απολαυστικός οδηγικός χαρακτήρας του, η σχεδιαστική μοναδικότητά του και η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής είναι τα κύρια στοιχεία που σκιαγραφούν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του στη μικρή κατηγορία.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ – ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Ο ατμοσφαιρικός 1,6 κινητήρας δίνει αξιόλογες δυνατότητες στο Mini Cooper. Οι 122 ίπποι και τα 160 Nm ροπής έχουν εύκολο έργο απέναντι στα 1.150 κιλά του αμαξώματος. Η σφιχτή κλιμάκωση στο 6άρι κιβώτιο κρατάει συνεχώς το μοτέρ σε εγρήγορση, αν και σε γενικές γραμμές δείχνει ότι βρίσκεται στο στοιχείο του όταν η βελόνα του στροφόμετρου κινείται πάνω από τις 4.000 σ.α.λ. Για τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται 9,1 δλ. Οι ζωντανές επιδόσεις έχουν το σχετικό αντίκτυπο στην κατανάλωση. Με μέση τιμή τα 5,4 λτ./100 χλμ. δεν είναι από τα πιο οικονομικά της κατηγορίας, χωρίς ωστόσο να χαρακτηρίζεται «λαίμαργος». Τα 127 γρ/χλμ. εκπομπών CO2 εξασφαλίζουν ελεύθερη είσοδο στον πράσινο δακτύλιο και χαμηλά τέλη κυκλοφορίας.

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του πετρελαιοκίνητου Mini One D

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΧΩΡΟΙ
Μοναδικότητα στο Mini Cooper δίνει η ρετρό αισθητική του. Το μεγάλο στρογγυλό ταχύμετρο με το ενσωματωμένο ηχοσύστημα στο κέντρο του ταμπλό, το στροφόμετρο με την οθόνη πληροφοριών στο κέντρο της κολόνας του τιμονιού και οι «αεροπορικού» τύπου διακόπτες αποτελούν στοιχεία που δεν υπάρχουν σε άλλο αυτοκίνητο. Αυτή η «μοναδικότητα» του Mini Cooper επιβάλλει μια περίοδο προσαρμογής του οδηγού περιβάλλον που έχει γύρω του. Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι η ποιότητα κατασκευής και επίσης θα εκτιμηθεί πολύ η σωστή θέση οδήγησης. Από άποψη χώρων, οδηγός και συνοδηγός δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Όμως οι δύο επιβάτες στο πίσω κάθισμα θα κληθούν σε παραχωρήσεις. Ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα δύσκολα θα χωρέσουν στο πορτμπαγκάζ των 160 λτ.

ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Το Mini διατηρεί τον ολοκληρωμένο οδηγικό του χαρακτήρα επιχειρώντας να συνδυάσει δυναμικό χαρακτήρα και άνεση. Πατάει στο δρόμο με χαρακτηριστική σιγουριά δεδομένου το μεγέθους του. Βασίζεται σε αρκετά στιβαρό και άκαμπτο πλαίσιο και ο οδηγός έχει στη διάθεσή του γρήγορο, κοφτερό τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση και καλά σε αίσθηση και απόδοση φρένα (100-0 χλμ./ώρα σε 40,3 μέτρα). Υπό πίεση σε δρόμο με στροφές, το Mini παρουσιάζει κάποιες τάσεις υποστροφής, ωστόσο η γενική του συμπεριφορά είναι ιδιαίτερα προβλέψιμη και διορθώνεται εύκολα. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος της ευστάθειας DSC είναι προαιρετικό στοιχείο εξοπλισμού.
Η ανάρτηση παρουσιάζεται σχετικά άνετη και οι επιβάτες δεν κουράζονται σε δρόμο με ανωμαλίες. Η ηχομόνωση φιλτράρει σε μεγάλο βαθμό τον θόρυβο κύλισης αφήνοντας λίγη από τη ευχάριστη χροιά του μοτέρ να περάσει στην καμπίνα. 

ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Πέντε αστέρια στις δοκιμές του EuroNCAP έχει λάβει το μοντέλο της Mini το οποίο διαθέτει στον εξοπλισμό παθητικής ασφάλειας τα εξής: 
Αερόσακοι οδηγού/συνοδηγού Σ/Σ
Αερόσακοι πλευρικοί/οροφής Σ/Σ
Αερόσακος γονάτων οδηγού -
ESP Π
Βαθμολογία EuroNCAP 5/5

ΤΙΜΗ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Με τιμή 19.369 ευρώ το Mini Cooper θεωρείται ακριβό. Είναι όμως πλούσια εξοπλισμένο με μοναδική έλλειψη από τα στάνταρ στοιχεία τον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας DSC. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής είναι ακόμη ένα στοιχείο που επιχειρεί να δικαιολογήσει την «τσιμπημένη» τιμή του. 
Στα υπέρ συγκαταλέγεται και η δυνατότητα του κατόχου του να το προσαρμόσει αισθητικά στο δικό του γούστο μέσα από ένα πλούσιο μενού επιλογών. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Το Mini Cooper εκτός από μόδα, είναι και ιδέα. Είναι η απόλυτη ισορροπία μεταξύ της ρετρό σχεδίασης και του σύγχρονου ντιζάιν. Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με το τεχνολογικό υπόβαθρο της BMW έχουν ως αποτέλεσμα ένα ενδιαφέρον οδηγικά αυτοκίνητο το οποίο δίνει προτεραιότητα στις μετακινήσεις με στυλ, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τομείς όπως οι χώροι και η πρακτικότητα. Η τιμή του είναι τσουχτερή, ωστόσο το με συναίσθημα που προσφέρει στον ιδιοκτήτη του, τον κάνει να ξεχνά τη «λεπτομέρεια».

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του πετρελαιοκίνητου Mini One D


200 διαθέσιμα στοιχεία για MINI  COOPER
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)



»Σχολιάστε την είδηση

Tags: MINI MINI 3D |

περισσότερα νέα & άρθρα »


ΧΡΗΣΙΜΑ

& Εταιρικές Πωλήσεις
Εταιρείες - Εμπορίες
Καινούργιο αυτοκίνητο
Υγραέριο & Φυσικό Αέριο
& Auto Αξεσουάρ
Μεταχειρισμένου
Πρόγραμμα - Δίκτυο
Πού; - Πώς;
Καινούρια
Μεταχειρισμένα
© 2024 autotriti.gr