Οι τελικές φωτογραφίες του νέου Hyundai i40
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι τελικές φωτογραφίες του νέου Hyundai i40

Hyundai i40: η τελική μορφή!

(18/2/2011)

To νέο όπλο της Hyundai στη μεσαία κατηγορία, κάνει πλέον την επίσημη εμφάνιση του. Το i40 παρουσιάζεται αρχικά στη μορφή station wagon (των φωτογραφιών), όμως μέσα στο 2011 θα δούμε και την sedan εκδοχή του. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα οχήματα του κατασκευαστή.

Τις πρώτες «αληθινές» φωτογραφίες του i40 μόλις έδωσε στη δημοσιότητα η Hyundai. Μετά τα επίσημα σχέδια, αλλά και την αποκάλυψη του εσωτερικού του μοντέλου, η εταιρεία αποκαλύπτει την τελική μορφή του αυτοκινήτου που θα την αντιπροσωπεύσει στην δύσκολη κατηγορία των μεσαίων μοντέλων. Έτσι το αυτοκίνητο που θα κληθεί να τα βάλει με τα: Ford Mondeo, VW Passat, Renault Laguna και Toyota Avensis, κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο διαδίκτυο, λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίσημη αποκάλυψη του στη Γενεύη. Το i40 θα αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα λογική της Hyundai που όπως η ίδια αναφέρει, θα χρησιμοποιεί το σλόγκαν: «New Thinking. New Possibilities».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

To νέο μοντέλο είναι σχεδιασμένο στο ευρωπαϊκό κέντρο σχεδίασης της Hyundai, R&D που βρίσκεται στο Russelsheim της Γερμανίας, και όπως μπορούμε να δούμε από τις τελικές πλέον φωτογραφίες, φέρει όλα τα στοιχεία της τάσης «fluidic sculpture» που πλέον χαρακτηρίζει από το μίνι ανανεωμένο i20 έως το νέο SUV, ix35!

Από πλευράς κινητήρων οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διαθέτει δύο βενζινοκινητήρες και δύο πετρελαιοκινητήρες. Ο βασικός βενζινοκινητήρας θα είναι 1,6 λίτρων με απόδοση στους 140 ίππους, και ο μεγαλύτερος 2,0 λίτρων με απόδοση στους 170 ίππους, ενώ και οι δύο θα είναι τετρακύλινδροι και με άμεσο ψεκασμό (GDI-Gasoline Direct Injection).
Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχουν δύο διαβαθμίσεις του 1,7 λίτρων υπερτροφοδοτούμενου συνόλου (CRDI, με κωδικό UII) με την απόδοση στους 115 και 136 ίππους, και τους ρύπους στα μόλις 113 γρ./χιλιόμετρο. Αργότερα όμως αναμένεται και η εμφάνιση ενός δυνατότερου κινητήρα πετρελαίου στα 2,0 λίτρα με απόδοση στους 170 ίππους, ο οποίος μάλιστα θα συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το i40 έχει ως βάση την πλατφόρμα του μοντέλου Sonata που διατίθεται στην Αμερική, και αρχικά θα κάνει το ντεμπούτο του στη μορφή station wagon που βλέπουμε, με τις πωλήσεις να ξεκινούν λίγο μετά την έκθεση, και τη sedan εκδοχή να παρουσιάζεται το φθινόπωρο του 2011. Τέλος, περισσότερα στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, όμως μείνετε συντονισμένοι αφού η επίσημη παρουσίαση στη Γενεύη είναι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες!
SPRING SEAT
citroen