Το δικό της εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών έχει βάλει στα σκαριά η Mercedes Benz.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το δικό της εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών έχει βάλει στα σκαριά η Mercedes Benz.

Εργοστάσιο μπαταριών για τα EQ

2.548 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2017)

Το δικό της εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών έχει βάλει στα σκαριά η Mercedes Benz. Μάθετε για την επένδυση της γερμανικής εταιρεία που θα κοστίσει συνολικά 500 εκατομμύρια ευρώ, όντας μόνο ένα μέρος του συνολικού ποσού της επένδυσης.

Συγκεκριμένα τα εργοστάσιο αυτό θα έχει έδρα στο Kamenz της Γερμανίας και η δουλειά του θα είναι να παράγει τα πακέτα μπαταριών ιόντων λιθίου, τα οποία θα τοποθετηθούν στη επερχόμενη γενιά των ηλεκτρικών οχημάτων, που θα φέρουν το λογότυπο EQ.

Πέρυσι, η Mercedes-Benz αγόρασε τα εμπορικά σήματα για τα ονόματα EQA, EQC, EQE.

Πέρυσι, η Mercedes-Benz αγόρασε τα εμπορικά σήματα για τα ονόματα EQA, EQC, EQE.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η εγκατάσταση των 20 εκταρίων αποτελεί μόνο ένα μέρος της επένδυσης 1 δις ευρώ της Daimler, στην εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Accumotive και θα αποτελέσει τη βάση του επερχόμενου στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων EQ της Mercedes-Benz, το οποίο θα ξεκινήσει με το concept παραγωγής των SUV γενιάς EQ.

Σε δηλώσεις του ο ο Dieter Zetsche, πρόεδρος της Mercedes-Benz, δήλωσε αρχικά: «Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει μια θεμελιώδη μεταμόρφωση.
Το εργοστάσιο μπαταριών στο Kamenz είναι ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο στην εφαρμογή της ηλεκτρικής μας επίθεσης. Μέχρι το 2022, θα έχουμε περισσότερα από δέκα αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα».
Και συμπλήρωσε «Συνεχίζουμε επίσης να προωθούμε την υβριδοποίηση του στόλου μας. Κάτω από το σήμα EQ, δημιουργούμε ένα ολικό οικοσύστημα για την ηλεκτροκίνηση».

Η Accumotive σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει μπαταρίες για οχήματα της Mercedes-Benz που είναι εξοπλισμένα με μονάδες μπαταριών 48V, ενώ οι πρώτες που είναι επιλεγμένες είναι αυτές της σειράς 2018 S-Class.
Πέρυσι, η Mercedes-Benz αγόρασε τα εμπορικά σήματα για τα ονόματα EQA, EQC, EQE και EQS - υποδεικνύοντας ότι τα νέα μοντέλα EV θα διαρθρωθούν γύρω από τις υπάρχουσες γραμμές μοντέλων A, C, E και S.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η κατηγορία των SUV Generation EQ αναμένεται να ονομαστεί το EQC.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda