Η Jaguar δημοσιεύει τις πρώτες πληροφορίες και εικόνες της νέας XF, λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο της 1ης Απριλίου, οπότε και η έκθεση της Νέας Υόρκης θα ανοίξει τις πύλες της.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Jaguar δημοσιεύει τις πρώτες πληροφορίες και εικόνες της νέας XF, λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο της 1ης Απριλίου, οπότε και η έκθεση της Νέας Υόρκης θα ανοίξει τις πύλες της.

Ιδού η νέα Jaguar XF

7.051 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2015)

Κάτι σαν το «μεγάλο αδελφό» της ΧΕ, αποτελεί η νέα εκδοχή της Jaguar XF. Με αλουμινένιο αμάξωμα προηγμένης αεροδυναμικής και σημαντική εσωτερική ευρυχωρία, φέρει νέας γενιάς κινητήρες, η κατανάλωση των οποίων ξεκινά από τα 4,0 λτ./100 χλμ.

Η Jaguar δημοσιεύει τις πρώτες πληροφορίες και εικόνες της νέας XF, λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο της 1ης Απριλίου, οπότε και η έκθεση της Νέας Υόρκης θα ανοίξει τις πύλες της.Το νέο μεσαίων διαστάσεων (και βάλε…) sedan της φίρμας έχει συντελεστή οπισθέλκουσας αεροδυναμικής 0.26, με το αμάξωμά του να μοιάζει σαν μια επιμηκυμένη εκδοχή της Jaguar XE. Σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο, το νέο είναι πιο μικρό κατά 7 χλστ. και πιο κοντό κατά 3 χλστ., την ίδια στιγμή που το μεταξόνιό του έχει μεγαλώσει κατά 51 χλστ., φτάνοντας στα 2.960 χλστ., κάτι που σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας έχει ως αποτέλεσμα τους καλύτερους πίσω χώρους της κατηγορίας.Σημαντικό είναι πως δομικά, η νέα Jaguar XF έχει φτιαχτεί σε ποσοστό 75% από αλουμίνιο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους κατά 190 κιλά και την αύξηση της ακαμψίας μέχρι και κατά 28%. Η κατανομή του βάρους πλησιάζει το ιδανικό 50:50, ενώ η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους Integral Link πίσω. Στάνταρ είναι η τεχνολογία παθητικών αμορτισέρ και προαιρετικά υπάρχει το προσαρμοζόμενο σύστημα Adaptive Dynamics, το οποίο ανιχνεύει αυτόματο το ιδανικό set up των αναρτήσεων.Η νέα ΧΕ εξοπλίζεται με τη νέα γενιά κινητήρων Ingenium της Jaguar-Land Rover. Στη βάση της παλέτας συναντάμε το 2λιτρο diesel σύνολο σε δύο αποδόσεις: Με 170 ίππους και 380 Nm ή με 180 άλογα και 430 Nm. Όταν συνδυάζεται με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο (υπάρχει και 8άρι αυτόματο), η μικρή έκδοση έχει κατανάλωση 4,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 της τάξης των 104 γρ./χλμ. Το 3λιτρο twin-turbo V6 diesel μοτέρ έχει ισχύ 300 ίππων και ροπή 700 Nm, ενώ το τελευταίο σύνολο που μας γνωστοποιεί η εταιρεία είναι V6 turbo βενζίνης χωρητικότητας 3,0 λίτρων, το οποίο έχει απόδοση 380 ίππων και 450 Nm. Αμφότερες οι ισχυρές εκδόσεις φέρουν στον στάνταρ εξοπλισμό τους το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.Περνώντας στο εσωτερικό της νέας Jaguar XF, το πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι το σύστημα infotainment InControl Touch Pro, το οποίο αποτελείται από μια οθόνη αφής 10,2 ιντσών που διαθέτει έναν 4πύρηνο επεξεργαστή. Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια προσαρμοζόμενη οθόνη TFT 12,3 ιντσών, ενώ εντυπωσιακό είναι το ηχοσύστημα της Meridian με ισχύ 825 watt και 17 ηχεία.Η παραγωγή της νέας ΧF, τέλος, θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο Castle Bromwich Plant της εταιρείας, δίπλα στις F-TYPE και XJ. Δείτε παρακάτω το πρώτο προωθητικό video της νέας Jaguar XF.

Η νέα Jaguar XF έχει συντελεστή οπισθέλκουσας αεροδυναμικής 0.26, με το αμάξωμά της να μοιάζει σαν μια επιμηκυμένη εκδοχή της Jaguar XE.

Η νέα Jaguar XF έχει συντελεστή οπισθέλκουσας αεροδυναμικής 0.26, με το αμάξωμά της να μοιάζει σαν μια επιμηκυμένη εκδοχή της Jaguar XE.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

AUTOFIT PASXA
4green