Αυτό είναι το νέο Kia Stinger
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτό είναι το νέο Kia Stinger

Νέο Kia Stinger

16.535 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2017)

Το πολυαναμενόμενο GT sedan της Kia εμφανίστηκε και επίσημα στην έκθεση του Detroit και συνδυάζει τις επιδόσεις με τον χαρακτήρα πολυτελείας.

H Kia, στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit, παρουσίασε και επίσημα το νέο Stinger. Πρόκειται για ένα GT sedan μοντέλο για το οποίο η εταιρεία μας είχε προετοιμάσει αρκετά, μέσα από teasers.

Αυτό είναι το νέο Kia Stinger

Αυτό είναι το νέο Kia Stinger

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


To μοντέλο είναι βασισμένο στο GT Concept, το οποίο είχε παρουσιαστεί το 2011 αλλά και στο GT4 Stinger που είχαμε δει το 2014 και αποτελεί την έκδοση παραγωγής. Είναι σχεδιασμένο στα studio της Kia στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και αποτελεί ευθεία αναφορά στο αρχικό concept, ωστόσο διαφοροποιείται στο γεγονός ότι οι πίσω θύρες είναι συμβατικής σχεδίασης, αντί των «suicide doors».
 
Οι διαστάσεις του Stinger το καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας, με μήκος 4,8 μέτρα, πλάτος 1,87 μέτρα και μεταξόνιο στα 2,9 μέτρα. Το Stinger είναι το πρώτο sedan μοντέλο της Kia, το οποίο θα προσφέρεται με πίσω κίνηση αλλά και τετρακίνηση. Στην περίπτωση της πίσω κίνησης, θα υπάρχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ ένα νέο σύστημα κατανομής ροπής θα υπάρχει για την τετρακίνητη έκδοση.

Μηχανικά, έγιναν γνωστές πληροφορίες για δύο κινητήρες, κυβισμού 2 και 3,3 λίτρων. O πρώτος κινητήρας θα είναι τετρακύλινδρος σε σειρά, με ισχύ 255 ίππων και 352 Nm ροπής με υπερτροφοδότηση, ενώ ο δεύτερος θα είναι μια biturbo V6 μονάδα, με την ισχύ της να ανέρχεται στους 370 ίππους και τα 510 Nm ροπής. Ο V6 κινητήρας ανακοινώνεται ότι θα μπορεί να επιταχύνει το Stinger από στάση στα 100 χμ/ώρα, μέσα σε 5,1 δευτερόλεπτα. Ένα κιβώτιο 8 ταχυτήτων θα αναλαμβάνει την μεταφορά της ισχύος στους τροχούς.

Στο εσωτερικό, η Kia έχει εξοπλίσει το μοντέλο με δερμάτινα καθίσματα και τιμόνι και έναν συνδυασμό αναλογικών και ψηφιακών ενδείξεων. Ακόμη, υπάρχουν ενδείξεις επιτάχυνσης σε G και χρόνων γύρου, στην έγχρωμη οθόνη του εσωτερικού. Επιπλέον, θα υπάρχει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, subwoofers κάτω από τα καθίσματα και σύστημα που θα εντοπίζει αν ο οδηγός «αφαιρεθεί» κατά την διάρκεια της οδήγησης και θα τον ειδοποιεί με ηχητικές και οπτικές ενδείξεις.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center