Με υφασμάτινη, ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή και αφαιρούμενα πλαϊνά πάνελ, το νέο smart fortwo cabrio θα έλθει του χρόνου (κατασκοπευτική εικόνα).
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με υφασμάτινη, ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή και αφαιρούμενα πλαϊνά πάνελ, το νέο smart fortwo cabrio θα έλθει του χρόνου (κατασκοπευτική εικόνα).

Αποκλειστικό: smart fortwo cabrio

15.322 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2015)

Ακολουθώντας τη δοκιμασμένη πρακτική ανοίγματος της οροφής των δύο προηγούμενων fortwo, η Smart θα επιχειρήσει να διευρύνει την γκάμα της μάρκας.

Με μια ματιά

Το εσωτερικό θα έλθει αναλλοίωτο από το «κλειστό» smart. Θα συνδυάσει και πάλι την πολύ καλή ποιότητα, με τη νεανική 
σχεδίαση και την πρακτικότητα.

Το εσωτερικό θα έλθει αναλλοίωτο από το «κλειστό» smart. Θα συνδυάσει και πάλι την πολύ καλή ποιότητα, με τη νεανική σχεδίαση και την πρακτικότητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- Τρίτη γενιά «ανοικτού» smart
- Με υφασμάτινη, ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή
- Κινητήρες 1,0 λτ. και 0,9 turbo


Η έκδοση cabrio του smart, από την πρώτη στιγμή που συνόδεψε τις κουπέ εκδόσεις του μοντέλου, απευθύνθηκε σε όλους αυτούς που αναζήτησαν την απόλαυση ενός ανοικτού αυτοκινήτου στις διαστάσεις του smart. Βέβαια, λόγω ακριβώς αυτών των μικρών διαστάσεων του μοντέλου, το smart cabrio δεν είναι ένα 100% ανοικτό μοντέλο, αφού το άνοιγμα της οροφής δεν περιλαμβάνει και τις πίσω κολώνες, που μένουν στη θέση τους για λόγους ακαμψίας του αμαξώματος όταν η οροφή είναι ανοικτή. 

Επιπλέον αυτού, τα πλαϊνά οριζόντια πάνελ της οροφής δεν ανοίγουν ηλεκτρικά όπως το υπόλοιπο υφασμάτινο τμήμα της, αλλά αφαιρούνται χειροκίνητα και τοποθετούνται στο πίσω τμήμα. 

Όλη αυτή λοιπόν η δοκιμασμένη πρακτική ανοίγματος της οροφής του smart fortwo cabrio, θα ακολουθηθεί και στη νέα γενιά του μοντέλου, που θα μπει στην παραγωγή την επόμενη χρονιά. 

Το αυτοκίνητο, που παραμένει το μικρότερο κάμπριο της αγοράς, θα το υποδεχτούμε μετά την Έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο όπου θα αποκαλυφθεί, ωστόσο εμείς από σήμερα και μέσω των κατασκόπων μας, σας παρουσιάζουμε το ποιόν του.

Ξεχωριστό, smart στiλ…
Από τη νέα γενιά του
smart fortwo cabrio δεν θα λείψει το στυλ και αυτό, είναι φυσικό, από τη στιγμή που το αυτοκίνητο εν πολλοίς θα βασιστεί πάνω στο νεοφερμένο κουπέ μοντέλο. Όπως μας δείχνουν οι κατάσκοποί μας, το νέο fortwo cabrio θα διαφοροποιηθεί μόνο στην οροφή από τον κουπέ «αδελφό» του, με το υφασμάτινο αναδιπλούμενο τμήμα της να αποθηκεύεται πάνω από την πόρτα του χώρου αποσκευών. Φυσικά, το νέο fortwo cabrio θα διατηρήσει τα κύρια νέα χαρακτηριστικά της εμφάνισης της 3ης γενιάς του fortwo, όπως π.χ. το μακρύτερο από ποτέ καπό με τα μεγάλα φωτιστικά, τους χαρακτηριστικούς πίσω πλαϊνούς αεραγωγούς για τον κινητήρα ή τα νέα, τετραγωνισμένα πίσω φωτιστικά. Συνολικά, το αποτέλεσμα δείχνει ακόμη πιο νεανικό από το «κλειστό» fortwo και σίγουρα, μας δίνει ένα από τα πιο ελκυστικά κάμπριο smart των τελευταίων ετών.

Κινητήρες 1,0 λτ. και 0,9 turbo
Τα μηχανικά σύνολα που θα συνοδεύσουν το νέο smart fortwo cabrio, θα είναι οι ίδιοι κινητήρες με αυτούς του κλειστού fortwo.
Ως αρχική επιλογή θα έχουμε τον ατμοσφαιρικό
1.000άρη 3κύλινδρο με 60 και 71 ίππους, ενώ πιο ισχυρός θα είναι ο 0,9 turbo των 90 ίππων. Η κίνηση, θα στέλνεται και πάλι στον πίσω άξονα, ακριβώς πάνω από τον οποίο βρίσκεται τοποθετημένος ο κινητήρας. 
Οι δύο επιλογές κινητήρα θα συνδυαστούν με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, ενώ θα υπάρξει και επιλογή με αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο 6 σχέσεων. Τέλος, μέχρι το τέλος του 2015 μαζί με το cabrio smart, θα υπάρξει και η νέα κορυφαία έκδοση Brabus, που παραδοσιακά θα δεχτεί τις περιποιήσεις του γνωστού γερμανικού οίκου. 

Η άποψή μας
Όπως ακριβώς συνέβη με το «κλειστό» smart fortwo, έτσι και με το cabrio, οι θιασώτες του μίνι μοντέλου θα απολαύσουν το πιο ολοκληρωμένο smart στην ιστορία. Φυσικά, με την οικονομία και ευελιξία που ανέκαθεν το χαρακτήριζε.
CORAL GAS PASXA
skoda