Απλές και λιτές οι γραμμές του KARL, με το αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα να έχει compact διαστάσεις.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Απλές και λιτές οι γραμμές του KARL, με το αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα να έχει compact διαστάσεις.

Το καλοκαίρι το νέο Opel KARL

19.140 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2015)

Με το νέο KARL η Opel στοχεύει σε αυτούς που αναζητούν την οικονομία στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Και με τιμή κάτω από 10.000 ευρώ, το KARL θα είναι και το φθηνότερο Opel.

Μετά το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Corsa, η Opel στρέφει το ενδιαφέρον της στα αυτοκίνητα πόλης και μέσα στο 2015 θα μας φέρει το νέο KARL. Πρόκειται για ένα 5θυρο μίνι, το οποίο έχει εξελιχθεί με βάση την προσφορά ενός όσο το δυνατόν καλύτερου Value for Money και για αυτό το λόγο στη Γερμανία οι τιμές του θα ξεκινούν κάτω από τα 10.000 ευρώ (λίγο πιο κάτω αναμένεται στην Ελλάδα, από το καλοκαίρι που θα διατεθεί). Το KARL τοποθετείται στη γκάμα της Opel κάτω από το πιο μοδάτο ADAM, ενώ σε ό,τι αφορά στην ονομασία του, αυτή προέρχεται από τον Carl Opel, έναν από τους 3 γιους του ιδρυτή της εταιρείας Adam Opel. Ο Carl, μαζί με τα αδέρφια του Wilhelm και Friedrich, ήταν υπεύθυνος για τη στροφή της εταιρείας από την κατασκευή ποδηλάτων, στην κατασκευή αυτοκινήτων, παρουσιάζοντας μάλιστα το 1899 και το πρώτο όχημα της Opel.
Απλά, Opel…
Σχεδιαστικά, το KARL ακολουθεί απλές και λιτές γραμμές, σε ένα 5θυρο αμάξωμα με compact διαστάσεις (π.χ. μήκος στα 3,68 μέτρα). Φυσικά, δεν απουσιάζουν στοιχεία που συναντούμε σε όλα τα σύγχρονα Opel, όπως π.χ. τη χαρακτηριστική γρίλια της μάσκας με το χρώμιο ή την πλαϊνή νεύρωση σε σχήμα λεπίδας. Από εκεί και πέρα, στην εμφάνιση του KARL διακρίνονται τα μεγάλων διαστάσεων εμπρόσθια φωτιστικά, με τα κάθετα πίσω, αλλά και οι μεγάλοι προβολείς ομίχλης στο εμπρόσθιο τμήμα. Σε σχέση με το ADAM απουσιάζουν οι καμπύλες, με το πίσω τμήμα να είναι εντελώς κάθετο και για χωροταξικούς λόγους.
Η άποψή μας
Αναζητώντας το απόλυτο Value for Money, η Opel επιστρέφει μετά από καιρό στην κατασκευή ενός προσιτού μίνι. Το νέο KARL μπορεί να μην εντυπωσιάζει σε σχεδίαση ή χρωματικούς σχεδιασμούς και στυλ – άλλωστε για αυτό υπάρχει το ADAM – ωστόσο αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων ψάχνουν για ένα οικονομικό αυτοκίνητο για την καθημερινή τους κίνηση στην πόλη.

Η σχεδίαση του εσωτερικού ακολουθεί και αυτό τη σχεδιαστική απλότητα του εξωτερικού.

Η σχεδίαση του εσωτερικού ακολουθεί και αυτό τη σχεδιαστική απλότητα του εξωτερικού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

test center
skoda