Με σημαντικές διαφορές μέσα – έξω, το ανανεωμένο Citroen C4 Cactus αποκτά νέα στοιχεία όπως η πιο μαλακή ανάρτηση και η τροποποιημένη σχεδίαση της οροφής, αλλά και περισσότερους από 31 χρωματικούς συνδυασμούς.

Νέα είναι και η ανάρτηση, η οποία ονομάζεται «Progressive Hydraulic Cushions» ή «μαγικό χαλί» όπως την αποκαλούν και οι δημιουργοί της.

Το σήμα κατατεθέν του οχήματος, τα Airbump, παραμένουν αλλά μικραίνουν σημαντικά σε μέγεθος, ενώ κατηφορίζουν πιο χαμηλά στις πόρτες. Διαφορετικοί είναι οι προφυλακτήρες, ενώ νέα είναι και τα φωτιστικά σώματα LED εμπρός και πίσω.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 PureTech με 82, 110 και 130 ίππους. Για όσους θέλουν πετρέλαιο, θα υπάρξει από το φθινόπωρο του 2018 και ο BlueHDi κινητήρας, που αποδίδει 100 ή 120 ίππους.

Στο εσωτερικό συναντάμε τρεις τεχνολογίες συνδεσιμότητας και 12 επικουρικά συστήματα προς τον οδηγό.

Υπάρχουν πέντε επιλογές σε χρώματα καμπίνας. Η ριζικά ανανεωμένη εκδοχή του Citroen C4 Cactus θα λανσαριστεί εμπορικά στις αρχές του επόμενου έτους.

Ριζικά ανανεωμένο Citroen C4 Cactus (+videos)

7.178 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2017)

Το Citroen C4 Cactus στην ανανεωμένη του εκδοχή, αφήνει πίσω του μέρος από τον «παιχνιδιάρικο» χαρακτήρα που το καθιέρωσε, υιοθετώντας ένα περισσότερο πολυτελές, αλλά συμβατικό ύφος. Ας δούμε τι αλλάζει στο δημοφιλές γαλλικό μοντέλο…

Το Citroen C4 Cactus βρίσκεται στην αγορά από το 2014 και πλέον η γαλλική εταιρεία παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή του, στην οποία χάνονται κάποια από τα «ενδιαφέροντα» χαρακτηριστικά του οχήματος, προκειμένου αυτό να αποκτήσει έναν πιο πολυτελή χαρακτήρα. Με σημαντικές διαφορές, λοιπόν, μέσα - έξω το Cactus αποκτά νέα στοιχεία όπως η πιο μαλακή ανάρτηση και η τροποποιημένη σχεδίαση της οροφής, αλλά και περισσότερους από 31 χρωματικούς συνδυασμούς.
 
Σε περίπτωση που ανησυχήσατε, το σήμα κατατεθέν του οχήματος, τα Airbump, παραμένουν αλλά μικραίνουν σημαντικά σε μέγεθος, ενώ κατηφορίζουν πιο χαμηλά στις πόρτες. Διαφορετικοί είναι οι προφυλακτήρες, ενώ νέα είναι και τα φωτιστικά σώματα LED εμπρός και πίσω. Συνολικά υπάρχουν 9 επιλογές για την απόχρωση του αμαξώματος, ανάμεσά τους και οι Polar White, Platinum Grey και Sport Red. Πέντε είναι τα διαθέσιμα σχέδια των τροχών, με τις βασικές εκδόσεις να έχουν διάσταση 16 ιντσών και τις πλουσιότερες 17 ιντσών.
 
Κάτω από το καπό συναντάμε τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 PureTech, ο οποίος στη βασική του ατμοσφαιρική εκδοχή αποδίδει 82 ίππους και συνεργάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο. Πιο πάνω υπάρχει ο PureTech 110 στον οποίο υπάρχει και η επιλογή για 6άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο PureTech 130. Για όσους θέλουν πετρέλαιο, θα υπάρξει από το φθινόπωρο του 2018 και ο BlueHDi κινητήρας, που αποδίδει 100 ή 120 ίππους.
   
Νέα είναι και η ανάρτηση, η οποία ονομάζεται «Progressive Hydraulic Cushions» ή «μαγικό χαλί» όπως την αποκαλούν και οι δημιουργοί της. Σε σχέση με τις γνώριμες διατάξεις, η ανάρτηση PHC διαθέτει μεν ελατήρια και αμορτισέρ, με τη διαφορά ότι τα κλασσικά bump stops έχουν δώσει τη θέση τους σε δευτερεύοντα υδραυλικά αμορτισέρ. Σύμφωνα με τους Γάλλους, χάρη σε αυτά, τα «κυρίως» αμορτισέρ μπορούν να λειτουργούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο, εξασφαλίζοντας βελτιωμένη άνεση.
 
Στο εσωτερικό συναντάμε τρεις τεχνολογίες συνδεσιμότητας και 12 επικουρικά συστήματα προς τον οδηγό. Υπάρχουν πέντε επιλογές σε χρώματα, με τη βασική έκδοση Standard να διαθέτει υφασμάτινα καθίσματα Mica Grey. Η έκδοση Metropolitan Red έρχεται με Beige Silica Fabric καθίσματα και σκούρο κόκκινο ταμπλό. Η Wild Grey συνδυάζει τα καθίσματα Grey Silica Fabric με ένα γκρι ταμπλό, ενώ η Hype Grey χρησιμοποιεί δερμάτινα καθίσματα Black Grained Leather και γκρι ταμπλό. Τέλος η Hype Red συνδυάζει τα δερμάτινα καθίσματα Beige Nappa Leather που έχουν κόκκινη ρίγα Alcantara και μπεζ υποβραχιόνια, με ένα σκούρο κόκκινο ταμπλό.
 
Η ριζικά ανανεωμένη εκδοχή του Citroen C4 Cactus θα λανσαριστεί εμπορικά στις αρχές του επόμενου έτους. Ως τότε ας δούμε παρακάτω το γαλλικό μοντέλο στα πρώτα του επίσημο βίντεο…

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto