Όλο σκέψεις για νέα τέλη κυκλοφορίας βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη.

Όλο σκέψεις για νέα τέλη κυκλοφορίας βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη.

Τέλη και τσιπάκι

10.832 Επισκέψεις στο άρθρο (6/7/2016)

Αναποφάσιστη φαίνεται η πολιτεία σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας που θα ισχύσουν το 2017, καθώς κάθε μήνα ακούμε και διαβάζουμε και κάτι νέο. Αυτή τη φορά πληροφορίες κάνουν λόγο για επέκταση των τελών κυκλοφορίας με τους ρύπους και σε παλαιότερα αυτοκίνητα αλλά και για τσιπάκι με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον υπολογισμό των Τελών Κυκλοφορίας των οχημάτνω για το 2017, η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζεται ένα νέο τρόπο υπολογισμού με βάση τους ρύπους ακόμη και για τα παλαιότερα οχήματα.
Με βάση τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής, για τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από την 1η Νοεμβρίου του 2010, τα Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων τους ενώ, για τα παλαιότερα οχήματα τα Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό τους.
Η νέα πρόταση για τον καθορισμό των Τελών Κυκλοφορίας του 2017 προβλέπει τον υπολογισμό με βάση τις εκπομπές ρύπων για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου του 2007.
Παράλληλα, μια επιπλέον τροποποίηση που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών είναι η καθιέρωση ενός ειδικού αυτοκόλλητου που θα επιβάλλεται να φέρουν όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.
Το εν λόγω αυτοκόλλητο θα περιλαμβάνει και ειδικό αναγνώσιμο σήμα με πληροφορίες που αφορούν στην ασφάλιση του οχήματος αλλά και το ΚΤΕΟ.
Το εν λόγω αυτοκόλλητο σήμα θα είναι δωρεάν για τα οχήματα με ελληνικές πινακίδες ενώ, οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα οποία εισέρχονται στην Ελλάδα, θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν αντίτιμο, ανάλογα με τον χρόνο που θα όχημα θα κυκλοφορεί στο ευρύτερο οδικό δίκτυο της χώρας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

test center
test center