Στο 2ο μισό του 2016 η Alfa Romeo θα αποκτήσει επιτέλους εκπρόσωπο στην κλάση των SUV, με το εν λόγω μοντέλο να έχει σαφώς premium χαρακτηριστικά.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στο 2ο μισό του 2016 η Alfa Romeo θα αποκτήσει επιτέλους εκπρόσωπο στην κλάση των SUV, με το εν λόγω μοντέλο να έχει σαφώς premium χαρακτηριστικά.

Το 2016 το SUV της Alfa

5.248 Επισκέψεις στο άρθρο (7/11/2014)

Στηριζόμενοι στα μηχανικά μέρη μοντέλων της Maserati, στην Alfa Romeo εξελίσσουν ήδη το μεσαίο SUV τους, το οποίο αναμένεται να μπει στο 2ο μισό του 2016, σφήνα στο premium «κατεστημένο».

Το SUV της Alfa Romeo είναι αλήθεια πως αναμένεται εδώ και πάρα πολύ καιρό, καθώς ήδη από το 2003 η ιταλική εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο Kamal, κάνοντάς μας να πιστέψουμε πως κάτι «μαγειρεύουν». Τα χρόνια πέρασαν και το μεσαίο SUV δεν ήρθε ποτέ, κάτι που αναμένεται, όμως, να αλλάξει, καθώς το 2016 (το 2ο μισό του) δείχνει τελικά να είναι η χρονιά για μία Alfa με off-road προσανατολισμό.Από τη στιγμή που η Alfa Romeo θα επιχειρήσει συνολικά μια θεαματική στροφή προς την premium κατηγορία, το νέο της SUV θα στοχεύσει μοντέλα όπως η Porsche Macan, το Range Rover Evoque, η BMW X3 και η Mercedes GLKGLC, προσεχώς). Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγω πως το εν λόγω μοντέλο θα στηριζόταν στην πλατφόρμα του πισωκίνητου μεσαίου sedan που ετοιμάζουν στην Alfa. Τα τελευταία νέα, όμως, θέλουν το ιταλικό SUV να κάνει χρήση μιας κοντύτερης εκδοχής του πατώματος της Maserati Ghibli, με το μήκος του να υπολογίζεται γύρω στα 4,65 μέτρα.Από την Maserati, την Quattroporte Q4 συγκεκριμένα, θα προέρχεται και το σύστημα μετάδοσης του SUV της Alfa Romeo, το οποίο θα προσφέρεται τόσο σε πισωκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Οι Maserati καταβολές αναμένεται να αντικατοπτριστούν και στην ανάρτηση, η οποία θα αποτελείται από διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ ενδεχομένως να υπάρχει και η επιλογή για προσαρμοζόμενη ανάρτηση.Η παλέτα των κινητήρων θα περιλαμβάνει V6 σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, αλλά αντίθετα με ότι συμβαίνει με τα μοντέλα της Maserati, θα διαθέτει και 4κύλινδρα MultiAir μοτέρ. Λόγος γίνεται για τη νέα σειρά κινητήρων βενζίνης άμεσου ψεκασμού, με μονή ή διπλή υπερτροφοδότηση, που θα λανσάρει η Alfa μαζί με το επερχόμενο μεσαίο sedan μοντέλο της. Σχεδιάζεται ένα 4κύλινδρο σύνολο 2,2 λτ. απόδοσης 180-330 ίππων, αλλά και ένα μεγαλύτερο V6 μοτέρ 3,3 λτ., του οποίου η ισχύς θα ξεκινάει από τους 400 ίππους και θα υπερβαίνει τους 500. Τέλος, προγραμματίζονται και δύο diesel κινητήρες, ένας 4κύλινδρος 120-210 ίππων και ένας V6, απόδοσης 250-330 ίππων. Φήμες θέλουν τις κορυφαίες εκδόσεις των κινητήρων της Alfa να φέρουν την υπογραφή εξέλιξης της Ferrari. Το ιταλικό SUV, επιπλέον, θα πάρει το αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων της Maserati.Τέλος, στην Alfa Romeo σχεδιάζουν εδώ και καιρό ένα μεγάλο SUV, κοιτώντας κυρίως τις αγορές των Η.Π.Α. και της Κίνας. Κατά τα φαινόμενα, θα στηριχθεί στην Maserati Levante, η παραγωγή της οποίας θα ξεκινήσει στα τέλη της επόμενης χρονιάς στο ανακαινισμένο εργοστάσιο Mirafiori της Fiat στο Τορίνο.

Η πρωτότυπη Kamal του 2003, ήταν η πρώτη ένδειξη πως στην Alfa Romeo επιθυμούν να λανσάρουν ένα SUV.

Η πρωτότυπη Kamal του 2003, ήταν η πρώτη ένδειξη πως στην Alfa Romeo επιθυμούν να λανσάρουν ένα SUV.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto