Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του ανανεωμένου Volkswagen Golf GTI

4.813 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2024)
Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του ανανεωμένου Volkswagen Golf GTI
5 Φωτογραφίες »

- Από 44.505 ευρώ στη Γερμανία.
- 265 άλογα με 7άρι DSG κιβώτιο αποκλειστικά.
- Φρεσκαρισμένο εξωτερικό με φωτιζόμενο λογότυπο.
- Σπορ καμπίνα με δύο οθόνες.

Από 44.505 ευρώ στη Γερμανία

Στις αγορές της Ευρώπης είναι από σήμερα διαθέσιμο το ανανεωμένο Volkswagen Golf GTI, λίγους μήνες μετά το φρεσκάρισμα που δέχτηκε τόσο αυτό όσο και οι υπόλοιπες εκδόσεις του γερμανικού best-seller. Η αρχή ως είθισται έγινε από την αγορά της Γερμανίας, όπου το η «καυτή» έκδοση του hatchback ξεκινά από τις 44.505 ευρώ.  

265 άλογα με 7άρι DSG κιβώτιο αποκλειστικά

Κατά την ανανέωση την οποία δέχτηκε στις αρχές του χρόνου, το Volkswagen Golf GTI απέκτησε μεγαλύτερη ισχύ αφού πλέον... τρέχει με 265 άλογα, αντί για 245 του προηγούμενου μοντέλου, ενώ η ροπή ορίζεται στα 370 Νm. Το GTI όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν έρχεται μόνο με το 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο, αφού το χειροκίνητο αποτελεί παρελθόν. Οι αλλαγές των ταχυτήτων εκτός από αυτόματα μπορούν να γίνουν και μέσω των paddles στο τιμόνι. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, η μάρκα υπόσχεται πως το ανανεωμένο Volkswagen Golf GTI φτάνει τα 100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Φρεσκαρισμένο εξωτερικό με φωτιζόμενο λογότυπο

Αλλαγές ωστόσο έγιναν και στο εξωτερικό μέρος. Το ανανεωμένο Golf GTI έχει λεπτά LED φωτιστικά σώματα, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας λεπτής φωτιζόμενης μπάρας, η οποία διακόπτεται από το φωτιζόμενο έμβλημα της μάρκας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επιλέξουν την τελευταία γενιά των προβολέων LED IQ.LIGHT. Ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι επίσης ανασχεδιασμένος, όπως και η γρίλια. Στο πίσω μέρος του ανανεωμένου Golf υπάρχουν νέα γραφικά στα φώτα με νέο σχήμα και μέγεθος. Στην περίπτωση του GTI, χαμηλά βλέπουμε ξανά τις δύο στρογγυλές «μπούκες» της εξάτμισης, ενώ το χαρακτηριστικό ολόγραφο όνομα της έκδοσης, εκτός από το πίσω μέρος κάτω από το λογότυπο, έχει πάρει θέση στην πόρτα κάτω από τη βάση του πλαϊνού καθρέπτη. Ως στάνταρ, το Golf GTI φεύγει από το εργοστάσιο του Wolfsburg με ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών Richmond, υπάρχουν όμως και οι προαιρετικές 19 ιντσών Queenstown.

Σπορ καμπίνα με δύο οθόνες

Στο εσωτερικό, το Golf GTI χαρακτηρίζεται από σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και το χαρακτηριστικό μοτίβο GTI. Υπάρχουν κόκκινες διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα, το κεντρικό υποβραχιόνιο, τα πατάκια και το τιμόνι, για να τονιστεί το γεγονός ότι αυτό το εσωτερικό ανήκει σε ένα Golf GTI. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Golf GTI είναι το κουμπί Start/Stop για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κινητήρα. Στο βασικό εξοπλισμό τοποθετούνται επίσης τα πεντάλ αλουμινίου, μαύρη επένδυση στην οροφή και το βελτιωμένο Digital Cockpit Pro. Το τελευταίο συνδυάζει δύο οθόνες, έναν  ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών και μία οθόνη 12,9 ιντσών τύπου τάμπλετ για το infotainment. Κλείνοντας, να σημειωθεί πως στον προαιρετικό εξοπλισμό του ανανεωμένου Golf GTI είναι και ο νέος φωνητικός βοηθός IDA, ο οποίος χρησιμοποιεί λειτουργικό τεχνητής νοημοσύνης, ChatGPT.

2 NEW MONTELS
Test Center