Σε κάθε περίπτωση το προγενέστερο Astra είναι ένα ασφαλές, κομψό και ποιοτικό αυτοκίνητο.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σε κάθε περίπτωση το προγενέστερο Astra είναι ένα ασφαλές, κομψό και ποιοτικό αυτοκίνητο.

Μεταχειρισμένο: Opel Astra 1.4 5d του 2007

31.834 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2011)

Το προγενέστερο Astra της Opel αποτελεί ένα ασφαλές, κομψό και ποιοτικό αυτοκίνητο που παραμένει σύγχρονο και προσφέρεται σε χαμηλές τιμές.

Κινητήρας Το Twinport μοτέρ των 1,4 λίτρων απόδοσης 90 ίππων παρουσιάζει μέτριο τράβηγμα στις χαμηλές στροφές λόγω κυρίως της απόδοσης της ροπής σε υψηλούς ρυθμούς περιστροφής. Η κοντή διάταξη των ταχυτήτων ωφελεί εν μέρει τις επιδόσεις εν κινήσει, ωστόσο ο επιλογέας των ταχυτήτων «κομπιάζει» στις γρήγορες αλλαγές.

Πολύ καλή ποιότητα παρουσιάζει το εσωτερικό του Astra όχι όμως και εργονομία.

Πολύ καλή ποιότητα παρουσιάζει το εσωτερικό του Astra όχι όμως και εργονομία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Οδική συμπεριφορά
Στην οδήγηση αποπνέει στιβαρότητα, ενώ η ανάρτηση του έχει σφιχτή ρύθμιση με αποτέλεσμα οι έντονες ανωμαλίες των δρόμων να περνούν με ξερό τρόπο στο εσωτερικό, κάτι που γίνεται συχνά αντιληπτό από τους επιβάτες. Από την άλλη πλευρά το αντίτιμο είναι η καλή σταθερότητα του αμαξώματος και τα αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης. Σε μια διαδρομή με στροφές, ο οδηγός είναι σε θέση να εξαντλήσει την ισχύ του κινητήρα. Ακόμα και με άτσαλες κινήσεις η οδική συμπεριφορά του Astra παραμένει ουδέτερη και εύκολα ελεγχόμενη, καθώς οι υποστροφικές ή υπερστροφικές τάσεις είναι περιορισμένες.

Εσωτερικό - Χώροι
Σύγχρονη είναι η εικόνα του εσωτερικού του παλαιότερου Astra, στο οποίο τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό και σΆ ένα τμήμα των θυρών το αναβαθμίζουν ποιοτικά. Οι χώροι είναι καλοί για 4 επιβάτες με τις αποσκευές τους (350 λτ.), ωστόσο αρνητικό στοιχείο της καμπίνας αποτελεί η έλλειψη θηκών και θέσεων για ποτήρια.

Μεταπωλητική αξία
Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία για το μικρομεσαίο μοντέλο της Opel λόγω της προσεγμένης ποιότητας κατασκευής και της ασφάλειας που προσφέρει στους επιβάτες του.

Value for Money
Καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας για το Opel Astra. Αυτό οφείλεται στο καλό επίπεδο εξοπλισμού που διέθετε το μοντέλο από τη βασική έκδοση.

Το Opel Astra έκανε ντεμπούτο το 2003 και ένα χρόνο αργότερα ήρθε στη χώρα μας. Το 2007 δέχτηκε facelift, ενώ το 2009 παρουσιάστηκε το υπάρχον νέο μοντέλο.


Τop 5 ανταγωνιστές
VW Golf 1,4 FSI
Toyota Corolla 1,4 5d
Ford Focus 1,4 5d
Renault Megane II 1,4 16V
Peugeot 307 1,4 16V

Τιμή αγοράς 2007: 14.990 ευρώ
Τιμή αγοράς 2011: 7.300 ευρώ
Τιμή πώλησης 2011: 8.600 ευρώ

+Ποιότητα κατασκευής, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, τιμές, κατανάλωση

-Έλλειψη αποθηκευτικών χώρων, άνεση ανάρτησης, αίσθηση επιλογέα ταχυτήτων
Hyundai
4green