Πολύτιμος βοηθός του οδηγού σε περίπτωση χιονιού είναι οι χιονοαλυσίδες.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πολύτιμος βοηθός του οδηγού σε περίπτωση χιονιού είναι οι χιονοαλυσίδες.

Χιοναλυσίδες και οδήγηση στον πάγο

16.806 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2015)

Η οδήγηση σε χιόνι και πάγο απαιτεί χειρισμούς χειρουργικής ακρίβειας, όπου και απαγορεύονται δια ροπάλου οι απότομες κινήσεις στο τιμόνι και τα βίαια πατήματα στο πεντάλ του γκαζιού και του φρένου.

Πρέπει να… βάλουμε τις αλυσίδες
Αν κινείται κάποιος σε ορεινές περιοχές ή αν σκοπεύει να τις επισκεφτεί, αυτονόητη θεωρείται η παρουσία αλυσίδων στο χώρο αποσκευών. Αυτές θα φανούν χρήσιμες σε φρέσκο χιόνι 1-2 ημερών, αλλά με παγετό δεν τα καταφέρνουν το ίδιο καλά. Τοποθετούνται πάντα στους κινητήριους τροχούς, ενώ στις περιπτώσεις 4κίνητων οχημάτων μπαίνουν στους μπροστινούς τροχούς για να έχουμε «τιμόνι». Το ιδανικό στα τετρακίνητα είναι να υπάρχουν αλυσίδες και για τους 4 τροχούς. 
Όταν δεν υπάρχει χιόνι, οι αλυσίδες πρέπει να αφαιρούνται γιατί καταστρέφονται, όπως και τα ελαστικά.
Τα χιονολάστιχα η τα λεγόμενα χειμερινά ελαστικά, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση, κυρίως σε φρέσκο χιόνι. Όταν όμως το χιόνι σκληρύνει ή οι κλίσεις γίνουν ακόμα μεγαλύτερες (πολύ δε περισσότερο, όταν υπάρχει και φορτίο) ακόμα και τα πιο εξειδικευμένα ελαστικά χιονιού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σωστά στις απαιτήσεις κίνησης. 
Στον πάγο δεν παίζουμε, ειδικά χωρίς αλυσίδες. Το καλύτερο, που έχει να κάνει κανείς σε αυτή την περίπτωση, είναι να κλειδώσει το αυτοκίνητο σε ένα ασφαλές μέρος. Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, ειδικά σε ανωφέρειες και κατωφέρειες. Συχνά, ο πάγος είναι αόρατος ή σχεδόν αόρατος και αυτό τον κάνει πολύ επικίνδυνο. 
Το Auto Τρίτη συμβουλεύει:
Kάντε προπόνηση στην τοποθέτηση και αφαίρεση των αλυσίδων πριν τις χρειαστείτε! Επίσης, την ώρα της τοποθέτησης μη γονατίζετε στο χιόνι γιατί θα παγώσετε. Βάλτε ένα από τα πατάκια του αυτοκινήτου πρώτα!

Οι αλυσίδες τοποθετούνται πάντα στους κινητήριους τροχούς.

Οι αλυσίδες τοποθετούνται πάντα στους κινητήριους τροχούς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

AUTOFIT PASXA
4green