Το I.D.Crozz είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας I.D. Που παρουσιάζει η VW.

Θα έχει δύο κινητήρες, ο ένας θα κινεί τον εμπρός άξονα και ο άλλος τον πίσω.

Το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 6 δλ. και η αυτονομία φτάνει τα 500 χλμ.

Ηλεκτρικό SUV από τη VW

3.260 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/4/2017

Η VW παρουσίασε το τρίτο μέλος της οικογένειας I.D., των πλήρως ηλεκτρικών πρωτότυπων που ετοιμάζει η Γερμανική εταιρεία και θα αρχίσει να πουλάει από το 2020 και μετά.

 
Η Volkswagen από την περυσινή έκθεση του Παρισιού μέχρι τώρα είχε παρουσιάσει δύο πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα και τώρα παρουσίασε και ένα τρίτο. Συνεχίζοντας την παράδοση των I.D. hatchback και I.D. Buzz microbus το I.D. Crozz είναι βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα και θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μετά το 2020 αποτελώντας κομμάτι του στόλου πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW.

Διαθέτει δύο κινητήρες οι οποίοι κινούν από έναν άξονα ο καθένας. Ο κινητήρας που τροφοδοτεί τον εμπρός άξονα αποδίδει 101 ίππους ενώ ο πίσω 201 ίππους εκτοξεύοντας τη συνολική απόδοση στους 302 ίππους. Η χωρητικότητα της μπαταρίας φτάνει τις 83 kWh. Το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα ενώ η αυτονομία φτάνει τα 500 χλμ. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε μισή ώρα με ταχυφορτιστή (150 kW, DC). Οι μπαταρίες είναι ενσωματωμένες στο πάτωμα ώστε να χαμηλώνει το κέντρο βάρους. Έχει δύο κιβώτια και ένα ηλεκτρικό διαφορικό που μπορεί να μεταφέρει τη δύναμη ανάμεσα στους άξονες ανάλογα που έχει περισσότερη πρόσφυση.

Όπως και τα προηγούμενα I.D. δεν είναι μόνο πλήρως ηλεκτρικό αλλά και πλήρως αυτόνομο. Για να το καταφέρει αυτό η VW το έχει εξοπλίσει με τέσσερα laser τα οποία αναδύονται μέσα από τη γυάλινη οροφή όταν ο οδηγός επιλέξει την αυτόνομη λειτουργία.

Σχολιάζοντας την παρουσίαση του πρωτότυπου ο πρόεδρος της VW, Herbert Diess, δήλωσε ότι με το I.D.Crozz η VW μπορεί να καυχιέται ότι έχει κάνει μια 100% σωστή πρόβλεψη του μέλλοντος και ότι, αυτό το μοντέλο δείχνει πως η εταιρεία θα αλλάζει το τοπίο τα επόμενα χρόνια.