Η σωστή χρήση της ζώνης σώζει ζωές.

Η σωστή χρήση της ζώνης σώζει ζωές.

1 στα 2 παιδιά πεθαίνουν λόγω ζώνης ασφαλείας

3.124 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2017)

Μια πολύ σπουδαία μελέτη, για τα παιδιά και τα τροχαία δυστυχήματα, της οποία τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα και σίγουρα πρέπει να προβληματίσει όλους τους ανθρώπους, ήρθε στο φώς της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, η μελέτη αυτή που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στο The Journal of Pediatrics αναφέρει, πως το 43% των παιδιών που ενεπλάκησαν σε ένα τροχαίο δυστύχημα και έχασαν τη ζωής τους, δεν είχαν δέσει τη ζώνη ασφαλείας ή το είχαν κάνει με λάθος τρόπο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ακόμα ένα άλλο στατιστικό στοιχείο αναφέρει πως το 20% των παιδιών που ενεπλάκησαν στο τροχαίο δυστύχημα, χωρίς να χάσουν αυτά τη ζωή τους, πάλι δεν είχαν δέσει τη ζώνη ασφαλείας ή το είχαν κάνει με λάθος τρόπο και απλά στάθηκαν τυχερά και επέζησαν.

Αυτά τα δύο στατιστικά στοιχεία σε συνδυασμό με την αύξηση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στις ΗΠΑ, δείχνει περίτρανα το πόσο απαραίτητη είναι η ζώνη ασφαλείας ή η σωστή χρήση των παιδικών καθισμάτων.
 
Οι συγγραφείς της μελέτης ανέλυσαν τα δεδομένα που συλλέχθηκαν στο Σύστημα Πληροφοριών Ανάλυσης Θνησιμότητας της Εθνικής Οδικής Ασφάλειας της Κυκλοφορίας των ΗΠΑ, μεταξύ 2010 και 2014. Συνολικά, εντόπισαν περισσότερα από 18.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών, που συμμετείχαν σε τροχαία δυστυχήματα με το 15.9% να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τέλος τα στοιχεία έδειξαν πως το 52% των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους έμεναν σε πολιτείες που βρίσκονται στο νότο, ενώ το μοναδικό ευχάριστο αυτής της μελέτης είναι πως αν γίνεται σωστή χρήση της ζώνης ασφαλείας και των παιδικών καθισμάτων, θα μειωθεί το ποσοστό θνησιμότητας των παιδιών κατά 10%.

Όπως πλέον γίνεται κατανοητό για μια ακόμα φορά, η ζώνη σώζει ζωές και ο κάθε γονιός είναι υποχρεωμένος, να ασφαλίσει με τον ενδεδειγμένο τρόπο το δικό του παιδί. 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green