Tα περισσότερα αυτοκίνητα εφοδιάζονται με ABS (Σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχού) που βοηθάει στον έλεγχο του οχήματος καθόλη τη διάρκεια του φρεναρίσματος

Tα περισσότερα αυτοκίνητα εφοδιάζονται με ABS (Σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχού) που βοηθάει στον έλεγχο του οχήματος καθόλη τη διάρκεια του φρεναρίσματος

Φρενάρισμα πανικού

(14/5/2012)

Το σημαντικότερο που πρέπει να έχουμε κατά τη διάρκεια ενός φρεναρίσματος πανικού είναι… ψυχραιμία. Φυσικά είναι εύκολο να το λέμε, αλλά δύσκολο να γίνει στην πράξη.

Μην ανησυχείτε όμως, γιατί με τη βοήθειά μας θα έχετε στο μυαλό σας τις αντιδράσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε, ώστε να ακινητοποιήσετε αποτελεσματικά και με ασφάλεια το όχημά σας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Πως πραγματοποιούμε ένα αποτελεσματικό φρενάρισμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;
&&&&Καταρχήν πρέπει να πατήσετε χωρίς κανένα ενδοιασμό το πεντάλ του φρένου, ενώ προσέξτε να μην μπλοκάρετε τους τροχούς. Τώρα πια, τα περισσότερα αυτοκίνητα εφοδιάζονται με ABS (Σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχού) που βοηθάνε στον έλεγχο του οχήματος καθόλη τη διάρκεια του φρεναρίσματος λόγω του ότι δεν μπλοκάρονται οι τροχοί. Στη συνέχεια, ελέγξτε με τη ματιά σας την πορεία που θέλετε να χαράξετε, αφού η ματιά μπορεί να λειτουργήσει και ως «οδηγός».

Σπάνια περίπτωση για ένα καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο είναι να δημιουργηθεί κάποια βλάβη στο σύστημα πέδησης, με αποτέλεσμα να μην φρενάρει αποτελεσματικά.Σε αυτή την περίπτωση, που θεωρείτε από τις πιο επικίνδυνες, κατεβάστε τη μικρότερη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων για να «φρενάρει» όσο το δυνατόν περισσότερο ο κινητήρας του οχήματος. Στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το μπουτόν του χειρόφρενου και με αλλεπάλληλες έλξεις θα πετύχετε ακόμα περισσότερη μείωση της ταχύτητάς σας. Ταυτόχρονα, συνεχίστε να ασκείτε συνεχόμενες πιέσεις στο πεντάλ του φρένου.
Mercedes
skoda