Nέα έκδοση VW Polo Blue GT με 140PS
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nέα έκδοση VW Polo Blue GT με 140PS

Nέα έκδοση VW Polo Blue GT με 140PS

(8/3/2012)

Mεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα έκδοση Blue GT του Polo που παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης η Volkswagen. Με σπορτίφ χαρακτηριστικά, διαθέτει μοτέρ 1,4 λίτρων TFSI με 140PS.

Δημιουργήθηκε για να συμπληρώσει το κενό στη γκάμα του Polo μεταξύ των απλών εκδόσεων με μοτέρ 1,2 λίτρων και του κορυφαίου GTI. Το νέο Polo GT φέρει και τη συνοδευτική ονομασία Blue στην προσπάθεια της Volkswagen να επικοινωνήσει στο ευρύ κοινό ότι ένα αυτοκίνητο με σπορτίφ προσανατολισμό μπορεί ταυτόχρονα να έχει και οικολογικό προφίλ.

Δυναμικό στυλ και σπορτίφ στοιχεία διαθέτει το Polo Blue GT των 140 ίππων.

Δυναμικό στυλ και σπορτίφ στοιχεία διαθέτει το Polo Blue GT των 140 ίππων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ένδιαφέρον λοιπόν παρουσιάζει το γεγονός ότι το Polo Blue GT διαθέτει μοτέρ 1,4 λίτρων TSI με ισχύ διαμορφωμένη στους 140 ίππους. Eπιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η VW είναι 4,7 λτ./100 χλμ. ενώ με το 7τάχυτο DSG κιβώτιο το νούμερο αυτό είναι 4,5 λτ./100 χλμ.

Σε κάθε περίπτωση, το μοτέρ του Polo Blue GT ενσωματώνει και μία νέα τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας η οποία φροντίζει ώστε 2 από τους 4 κυλίνδρους να κλείνουν όταν η πίεση στο γκάζι από τον οδηγό δεν είναι τόσο έντονη. Η VW τονίζει πως η τεχνολογία αυτή «δουλεύει» σε εύρως στροφών του κινητήρα από τις 1.250 σ.α.λ. εως τις 4.000 σ.α.λ.

Τέλος, ο σπορτίφ χαρακτήρας του αυτοκινήτου γίνεται αισθητός και χάρη στα αεροδυναμικά βοηθήματα περιμετρικά του αμαξώματος, όσο και από μικρές στιλιστικές πινελιές στο εσωτερικό.
Hyundai
SEAT