Tο Linea έρχεται με αλλαγές σε συγκεκριμένα σημεία του αμαξώματος, που του προσδίδουν μια πιο μοντέρνα εικόνα.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tο Linea έρχεται με αλλαγές σε συγκεκριμένα σημεία του αμαξώματος, που του προσδίδουν μια πιο μοντέρνα εικόνα.

Ανανεωμένο Fiat Linea

7.292 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2012)

Το Fiat Linea ανανεώθηκε και πλέον επιστρέφει στην ελληνική αγορά για να προσφέρει ένα οικονομικό πακέτο μετακίνησης στο σύγχρονο οικογενειάρχη αλλά και όσους αρέσκονται στη λογική 3 όγκων των σεντάν.

Το Fiat Linea το είχαμε γνωρίσει το 2007 ως μια προσιτή επιλογή ενός μικρομεσαίου σεντάν μοντέλου. Βασισμένο πάνω στο Fiat Grande Punto, το οποίο έχει εξελιχθεί πλέον στο Punto 2012 του σήμερα, το Ιταλικό αυτοκίνητο έμεινε στην Ελληνική αγορά μέχρι και το 2011, όταν σταμάτησε η εισαγωγή του. Πλέον όμως, ήρθε η ώρα για το Linea να επιστρέψει στην Ελλάδα και μέσα στο μήνα θα δούμε και στη χώρα μας την ανανεωμένη εκδοχή του αυτοκινήτου, η οποία παρουσιάστηκε και επίσημα μόλις πριν από λίγο καιρό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σε σχέση με το Linea που γνωρίζαμε, το ανανεωμένο μοντέλο της Fiat έρχεται με αλλαγές σε συγκεκριμένα σημεία του αμαξώματός του, που του προσδίδουν μια πιο μοντέρνα εικόνα. Ξεχωρίζει λοιπόν ο νέος εμπρόσθιος προφυλακτήρας, ο οποίος φέρνει αρκετό περισσότερο χρώμιο, μεγαλύτερη εισαγωγή από πριν, αλλά και νέους στρογγυλούς προβολείς ομίχλης. Ραφιναρισμένη είναι και η γρίλια της μάσκας, η οποία χρησιμοποιεί και αυτή περισσότερο χρώμιο για να τονίσει τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του Linea. 

Αντίστοιχες με το εμπρόσθιο τμήμα είναι οι αλλαγές και στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, εκεί όπου ξεχωρίζει ο νέος προφυλακτήρας που φέρει και αυτός περισσότερο χρώμιο. Αλλαγμένη είναι και η θέση της πινακίδας, η οποία έρχεται πλέον για να τοποθετηθεί πάνω στην πόρτα του χώρου αποσκευών. 

Καλό εξοπλιστικό πακέτο από 14.600 ευρώ
Το ανανεωμένο Fiat Linea ξεκινάει μέσα στο μήνα τις πωλήσεις του στην ελληνική αγορά και θα προσφερθεί σε μία μόνο εξοπλιστική έκδοση με την ονομασία «Urban». Στάνταρ η έκδοση αυτή θα έχει μεταξύ άλλων, 4 αερόσακους, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, air condition, προβολείς ομίχλης και ηχοσύστημα με ράδιο-CD με Mp3 και χειριστήρια στο τιμόνι. 

Προαιρετικά, μπορούν να επιλεγούν αερόσακοι οροφής, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, ζάντες αλουμινίου κ.λπ., όχι όμως και ESP. Από πλευράς τιμής, το ανανεωμένο Linea διατίθεται στα 14.600 ευρώ με έκπτωση, ενώ με το όφελος της απόσυρσης η τιμή μειώνεται στα 13.640 ευρώ. Ο αγοραστής μπορεί να συνδυάσει την αγορά αυτή με χρηματοδότηση που περιλαμβάνει 0% προκαταβολή, εξόφληση έως 72 δόσεις και χαμηλό επιτόκιο 4,95%.

Εσωτερικό-Χώροι
Το εσωτερικό του ανανεωμένου Fiat Linea παραπέμπει σε αυτό του Fiat Punto και προσφέρει μια πιο σύγχρονη εικόνα και παράλληλα, σύμφωνα με τη Fiat, αναβαθμισμένη ποιότητα σε σχέση με το προ ανανέωσης μοντέλο. Αλλαγές έχουμε και στη θέση κάποιων διακοπτών. Για παράδειγμα, ο διακόπτης του συστήματος συνδεσιμότητας Blue&Me έχει τοποθετηθεί σε πιο πρακτικό σημείο, ενώ διατίθεται πλέον και αυτόματος διζωνικός κλιματισμός. 

Στη δημιουργία μιας πιο ευχάριστης ατμόσφαιρας, συμβάλλουν και οι νέες επενδύσεις, με ύφασμα υψηλής αντοχής σε γκρι χρωματισμό. Στο κομμάτι των χώρων, το Linea συνεχίζει να προσφέρει καλές εσωτερικές ανέσεις, διαθέτοντας βέβαια ως κύριο πλεονέκτημά του την παροχή ενός μεγάλου πορτ-μπαγκάζ με χωρητικότητα 500 λτ.

Αποκλειστικά με τον 1,3 Multijet
Το ανανεωμένο Linea θα διατεθεί στην Ελληνική αγορά αποκλειστικά και μόνο με τον 1,3 Multijet πετρελαιοκινητήρα της Fiat. Στην περίπτωση μάλιστα του Ιταλικού σεντάν, θα δούμε την πλέον ισχυρή έκδοση των 95 ίππων, με αυξημένη ροπή 200 Nm διαθέσιμη μόλις από τις 1.500 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, το μοτέρ αυτό προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 13,8 δλ. και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 170 χλμ./ώρα. Μεγάλο προσόν βέβαια του μοτέρ αυτού αναμένεται να είναι η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, με τη Fiat να ανακοινώνει μέση κατανάλωση 4,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 129 γρ./χλμ.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center