Τα μοντέλα της Ford Performance, είτε πρόκειται για εξελιγμένα pickup, είτε για καθαρόαιμα αγωνιστικά αυτοκίνητα με δάφνες στο Le Mans, διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά παράλληλα μοιράζονται προηγμένες τεχνολογίες που συνεπάγονται μοναδική απόλαυση στην οδήγηση.

8 μοντέλα Ford σε επικό αγώνα! (+vid)

2.174 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2018)

Στο νέο βίντεο της Ford, τα Ford F-150 Raptor και Fiesta ST, το ολοκαίνουργο Fiesta ST, το Focus RS, η νέα Mustang GT, η Mustang GT350R, το Ford GT παραγωγής και το αγωνιστικό Ford GT τίθενται αντιμέτωπα μέχρι τελικής πτώσης.

Τα γυρίσματα έγιναν σε συνεργασία με την Castrol Edge σε διάστημα μόλις τεσσάρων ωρών, κατά τη διάρκεια δοκιμών ελαστικών του αγωνιστικού Ford GT με τη συμμετοχή οκτώ οδηγών της Ford Chip Ganassi Racing Team εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.
 
Οι οκτώ οδηγοί ήταν οι Andy Priaulx, Harry Tincknell, Olivier Pla και Stefan Mücke που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής WEC, καθώς και οι Dirk Müller, Joey Hand, Richard Westbrook και Ryan Briscoe που συμμετέχουν στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar. Ο καθένας τους ανέλαβε να οδηγήσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο Ford Performance, ξεκινώντας μάλιστα από διαφορετικό σημείο της πίστας. Το αποκορύφωμα ήταν μία μάχη ανάμεσα στα οκτώ αυτοκίνητα στην τελευταία στροφή και στην ευθεία τερματισμού. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν η πρώτη και προφανώς μοναδική ευκαιρία για ένα Fiesta ST να αναμετρηθεί με το νικητή του Le Mans, το αγωνιστικό Ford GT.
 
Τα μοντέλα της Ford Performance, είτε πρόκειται για εξελιγμένα pickup, είτε για καθαρόαιμα αγωνιστικά αυτοκίνητα με δάφνες στο Le Mans, διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά παράλληλα μοιράζονται προηγμένες τεχνολογίες που συνεπάγονται μοναδική απόλαυση στην οδήγηση.
Από τα οκτώ αυτοκίνητα, τα έξι διαθέτουν κινητήρα Ford EcoBoost - από το μικρότερο 3κύλινδρο κινητήρα EcoBoost των 1,5 λίτρων του ολοκαίνουργου Fiesta ST έως τον EcoBoost των 3,5 λίτρων με τα δύο turbo στο F-150 Raptor, στο Ford GT παραγωγής καθώς και στο αγωνιστικό Ford GT.

H Mustang GT350R είναι εφοδιασμένη με τον εκπληκτικό V8 με flat-plane στροφαλοφόρο, ο οποίος αποδίδει 526 hp από κυβισμό 5,2 λίτρων ενώ η νέα Mustang GT φορά τον κλασικό 5-λιτρο V8.

Αυτοκίνητα και Οδηγοί
 
Οδηγός Αυτοκίνητο Κινητήρας Ισχύς Τελική ταχύτητα 0-100 km/h
Ryan Briscoe F-150 Raptor 3.5-litre V6 EcoBoost 450hp (προδιαγραφών ΗΠΑ) N/A N/A
Dirk Müller Fiesta ST 1.6-litre EcoBoost 182 PS 223km/h 6.9 sec
Harry Tincknell All-new Fiesta ST 1.5-litre EcoBoost 200 PS N/A 6.7 προς πιστοποίηση)
Richard Westbrook Focus RS 2.3-litre EcoBoost 350 PS 268km/h 4.7 sec
Stefan Mücke New Mustang GT 5.0-litre V8 450 PS (προς πιστοποίηση) N/A N/A
Joey Hand Mustang GT350R 5.2-litre V8 526hp (προδιαγραφών ΗΠΑ) N/A N/A
Olivier Pla Ford GT road car 3.5-litre V6 EcoBoost 655 PS 347 km/h <3 sec
Andy Priaulx Ford GT race car 3.5-litre V6 EcoBoost N/A N/A N/A
 
Όλα τα γυρίσματα έγιναν σε κλειστή πίστα υπό την επίβλεψη εμπειρογνωμόνων ασφαλείας της Ford.

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER