Το νέο Toyota Land Cruiser
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Toyota Land Cruiser

Νέο Toyota Land Cruiser

(15/9/2009)

Ελαφρώς ανανεωμένο αισθητικά, αλλά βελτιωμένο στα καίρια σημείο, το νέο Land Cruiser συνεχίζει την χωμάτινη παράδοση που έχει χτίσει. Οι κινητήρες παραμένουν ίδιοι, προσφέρεται πάλι ως 5θέσιο ή 7θέσιο, όμως νέες κάποιες λειτουργίες των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Με μια κληρονομιά έξι δεκαετιών και πωλήσεις πάνω από 5 εκατομμύρια κομμάτια σε 176 χώρες, το Toyota Land Cruiser έχει αναδειχθεί στην χωμάτινη ναυαρχίδα του ιαπωνικού οίκου. Η παράδοση αυτή λοιπόν έρχεται να συνεχιστεί με τη νέα γενιά η οποία θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Διακριτικές οι στιλιστικές επεμβάσεις, σημαντικότερες οι μηχανικές.

Διακριτικές οι στιλιστικές επεμβάσεις, σημαντικότερες οι μηχανικές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα εντελώς νέο προϊόν, αλλά κυρίως για μια εξέλιξη της προηγούμενης γενιάς, αφού οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, όπως και στους θόλους των πίσω τροχών, οι οποίοι είναι αισθητά πιο φουσκωμένοι.
Πιο σημαντικές από τις στιλιστικές αλλαγές, είναι οι επεμβάσεις στα μηχανικά μέρη και το σύστημα της τετρακίνησης. Το πλαίσιο έχει ενισχυθεί κατά 11%, ενώ επανασχεδιασμένη είναι η εμπρός (διπλά ψαλίδια) και πίσω (πολλαπλοί σύνδεσμοι) ανάρτηση. Μάλιστα, οι πλουσιότερες εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με ενεργές αναρτήσεις και αντιστρεπτικές για αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες.
Εκτός των μηχανικών αλλαγών όμως, αναβάθμιση έχει γίνει και στα ηλεκτρονικά του οχήματος. Το Land Cruiser διαθέτει πλέον το σύστημα Multi-terrain. Με αυτό μπορεί να ελέγχεται η δύναμη του κινητήρα ή η επέμβαση του ESP και των φρένων, ανάλογα με το οδόστρωμα.
Τέλος, αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα, αυτά θα παραμείνουν ίδια με της προηγούμενης γενιάς. Συγκεκριμένα, το μοντέλο θα προσφέρεται με τον τετρακύλινδρο σε σειρά 3λιτρο diesel των 171 ίππων, που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων, τον 4λιτρο V6 βενζίνης των 249 ίππων, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ο V8 των 4,7 λίτρων
PEIRAIOS LEASING
OPEL