Στην παραγωγή το Audi e-tron
Διαβάστηκε από 9515 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/10/2009
ΔΙΕΘΝΗ
To Audi e-tron θα βγει στην παραγωγή στα τέλη του 2012.
Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έκθεση της Φρανκφούρτης και την θετική αντίδραση του κοινού, δόθηκε το πράσινο φως για να βγει στην παραγωγή το Audi e-tron. Η πληροφορία ήρθε δια στόματος του προέδρου της Audi Αμερικής, Johan de Nysschen και το μοντέλο αναμένεται στα τέλη του 2012.
Το εμπρός μέρος τους e-tron θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το R8.

Εσωτερικά έχει επιστρατευθεί υψηλή τεχνολογία, ενώ ο διάκοσμος και η κεντρική κονσόλα έχουν αλλάξει αισθητά από το R8.
Το μοντέλο χρησιμοποιεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον εμπρός άξονα και δύο πίσω, που κινούν και τους τέσσερις τροχούς καθιστώντας το τετρακίνητο. Η απόδοση είναι 313 ίπποι, αλλά αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι το νούμερο της ροπής που εκτινάσσεται στα 4.500 Nm! Το e-tron επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ω. σε μόλις 4,8 δλ. και από τα 60 στα 120 χ.α.ω. σε μόλις 4,1 δλ. Η συνολική ισχύς της μπαταρίας ιόντων λιθίου (που παρεμπίπτοντος ψύχεται με υγρό) είναι τα 53 kW από τα οποία το Audi e-tron μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τα 42,4 kW (ώστε να εξασφαλιστεί η μακροζωία της). Αυτά με τη σειρά του, του δίνουν αυτονομία της τάξης των 248 χιλιομέτρων, ενώ το συνολικό βάρος του μοντέλου είναι τα 1.600 κιλά. Η ανώτατη ταχύτητα του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χ.α.ω. πράγμα που συμβαίνει επειδή όπως αναφέρει η Audi, η κατανάλωση της ενέργειας είναι δυσανάλογη προς την ταχύτητα που αναπτύσσει το όχημα.
Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας το διάστημα που απαιτείται είναι μεταξύ 6 και 8 ωρών από μια απλή πρίζα, ενώ αν χρησιμοποιηθεί πηγή 400 Volt το διάστημα αυτό μειώνεται στις 2,5 ώρες. Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι η μπαταρία ανακτά ενέργεια και από το σύστημα των φρένων (που χρησιμοποιεί κεραμικά υλικά) όταν το αυτοκίνητο φρενάρει.
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: AUDI,

περισσότερα νέα & άρθρα »
AUDI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποια Audi αγοράζω αν δώσω έως 30.000 ευρώ;

Ο Nico Hulkenberg θα γίνει ο πρώτος οδηγός της Audi Sauber

Με περισσότερη ισχύ και αυτονομία τα plug-in υβριδικά Audi Q7 και Q8

Αποστολή στην Αυστρία: Πρώτη επαφή με το νέο Audi Q6 e-tron

Δοκιμή μεταχειρισμένου: Audi A3 MK3 (2012-2020)

Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Audi Q3 VS Mercedes GLA

ΔΙΕΘΝΗ NEA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς θα ήταν ένα Tesla Model 3 hatchback

Το νέο Land Rover Defender OCTA αποκαλύπτεται στις 3 Ιουλίου

Σε χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale

Νέες έξυπνες κάμερες θα ελέγχουν αν οδηγάς με το κινητό στο χέρι