Εσείς τι προτιμάτε; BMW M4 ή Mercedes C63 AMG Coupe;

Εσείς τι προτιμάτε; BMW M4 ή Mercedes C63 AMG Coupe;

Αν ήμουν πλούσιος

6.360 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2015)

BMW M4 Vs Mercedes C63 AMG Coupe: Δυο αυτοκίνητα που ονειρεύονται οι απανταχού car lovers. Βλέπετε το γράμμα Μ, αλλά και τα AMG, συνοδεύουν μοντέλα τα οποία προσφέρουν αυξημένες δόσεις αδρεναλίνης.

Στην coupe version τους τα δυο μοντέλα ξεχωρίζουν για τη δυναμική εμφάνιση, η οποία συνάδει και με το δυνατό μοτέρ που κρύβουν κάτω από το καπό τους, αλλά και λόγω των έντονων οδηγικών χαρακτηριστικών που διαθέτουν. 
Ξεκινώντας από την BMW Μ4 ξεχωρίζουν οι εισαγωγές αέρα, το power dome στο καπό, τα σπόιλερ, τα αεροδυναμικά βοηθήματα, οι εισαγωγές στο πλάι, οι καθρέφτες, ο υπέροχος διαχύτης στο πίσω μέρος και κυρίως τα βράγχια στο πλάι, καθώς και οι θρυλικές τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης οι οποίες αποτελούν σήμα κατατεθέν των δημιουργημάτων της Μ. Γενικότερα η Μ4 ξεχωρίζει με τη δυναμική της παρουσία που αναμφίβολα τραβάει τα βλέμματα. 
Το ίδιο εμφατική είναι και η Mercedes C63 AMG Coupe κι εκείνη με τη σειρά της έχει έναν macho χαρακτήρα. Κι εκείνη ξεχωρίζει με τα φουσκωμένα φτερά της, αλλά και με τη εμπρός μάσκα με τον άγριο προφυλακτήρα και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, οι οποίες εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη ροή του αέρα προς το κινητήρα. 
Σε άλλο οδηγικό πλανήτη είναι και οι κινητήρες των δυο μοντέλων. Ξεκινάμε με την καρδιά της Μ4, η οποία είναι ένας 3 λιτρος κινητήρας με 6 κυλίνδρους, άμεσο ψεκασμό και 2 τούρμπο σε σειρά. Συνδυασμένος με τα πιο σύγχρονα συστήματα ψύξης και λίπανσης ο κινητήρας αυτός αποδίδει 431 ίππους, με 550 Nm ροπής. Ο εξαιρετικά υψηλόστροφος για τούρμπο κινητήρας συνδυάζεται με χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο ή κατά επιλογή με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Μ-DCT της ΒΜW. Το 0-100 έρχεται σε 4,1 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει στα 250 χλμ./ώρα. 
Ο κινητήρας της Mercedes C63 AMG Coupe διαθέτει αυξημένο κυβισμό συγκριτικά με την Μ4, κατά ένα λίτρο, με τη συνολική χωρητικότητα να αγγίζει τα 4 λίτρα, προέρχεται από την κορυφαία AMG GT και αποδίδει 476 ίππους. Διαθέτει κι αυτός δυο τούρμπο, ενώ για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει και η έκδοση S η οποία αποδίδει 510 ίππους.Κι επειδή αυτά τα αυτοκίνητα δεν φτιάχτηκαν μόνο για την ευθεία, αλλά και για να σου στύβουν τα επινεφρίδια στις στροφές, διαθέτουν σοφιστικέ αναρτήσεις που κατεβάζουν τη δύναμη στο δρόμο, προσφέροντας κράτημα από άλλο πλανήτη. 
Με την κίνηση πίσω για να προσφέρουν την μέγιστη ευχαρίστηση στον μυημένο οδηγό, αναμφίβολα μιλάμε για δυο κατασκευές που φτιάχτηκαν για να χαρίσουν στιγμές απόλαυσης και επιδόσεις supercars στους ιδιοκτήτες τους χωρίς να τους δυσκολεύουν την καθημερινότητα. 
Εσείς τι προτιμάτε; BMW M4 ή Mercedes C63 AMG Coupe;
ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL