Ανανεωμένο Qashqai: 5 πράγματα για το οικογενειακό SUV της Nissan

56.074 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2024)
Ανανεωμένο Qashqai: 5 πράγματα για το οικογενειακό SUV της Nissan
4 Φωτογραφίες »

- Όλο το «πρόσωπο» του Qashqai καλύπτεται πλέον από την γρίλια
- Έχει «διαφανές καπό» για να μην το χτυπάς πάνω σε κολονάκια και πεζοδρόμια
- Μπορείς να επιλέξεις 1 από τα 8 σημεία θέασης της εξωτερικής κάμερας για να δεις τι εμπόδια υπάρχουν κοντά σου
- Κάνει άχρηστο το κινητό σου, αφού μπορείς να κάνεις τα πάντα με τις εφαρμογές της Google που είναι ενσωματωμένες

Όλο το «πρόσωπο» του Qashqai καλύπτεται πλέον από την γρίλια

Μπορεί να είναι μόλις 3 χρόνια που παρουσιάστηκε η 3η γενιά του Nissan Qashqai και η σχεδίασή του να δείχνει ακόμη φρέσκια, ωστόσο οι άνθρωποι της Nissan αποφάσισαν σαν προχωρήσουν σε μια γερή αισθητική αναβάθμιση έτσι ώστε να δείξει… μπροστά από την εποχή του. Μάλιστα, αυτή η ανανέωση, εκτός από το αισθητικό update, έχει σημαντικές αλλαγές και στους τομείς της τεχνολογίας και της συνδεσιμότητα.

Στο κομμάτι της σχεδίασης, όπως είχαμε την ευκαιρία να το δούμε σε μια αποκλειστική παρουσίαση από κοντά (διαβάστε αναλυτικά εδώ), το νέο Nissan Qashqai κάνει «μπαμ» από μακριά χάρη στη φαρδιά μαύρη κυψελωτή γρίλια που καλύπτει πλέον το μεγαλύτερο μέρος του προβόλου και συνδυάζεται με ανασχεδιασμένους προβολείς που υιοθετούν σχήμα ''<''. Στο πίσω μέρος, οι διαφορές είναι μικρότερης έκτασης, τα φωτιστικά σώματα έχουν ίδιο σχήμα αλλά νέα γραφικά με 4 στοιχεία που τα κάνουν πιο κομψά, ενώ το εξωτερικό τους περίβλημα είναι τώρα διάφανο για να φαίνονται καλύτερα.

Έχει «διαφανές καπό» για να μην το χτυπάς πάνω σε κολονάκια και πεζοδρόμια

Το Qashqai διαθέτει «διαφανές καπό» και πριν φυσικά δικαιολογημένα απορήσετε με το τι σημαίνει αυτό, αμέσως σπεύδουμε εξηγήσουμε. Πρόκειται για ένα σύστημα που επιτρέπει στον οδηγό να δει στην οθόνη του infotainment τη θέση των μπροστινών τροχών αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ο οδηγός του Qashqai θα επιχειρήσει να παρκάρει σε κάποιο σημείο όπου υπάρχουν κολονάκια ή κράσπεδα που μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στους τροχούς και τις ζάντες. 

Μπορείς να επιλέξεις 1 από τα 8 σημεία θέασης της εξωτερικής κάμερας για να δεις τι εμπόδια υπάρχουν κοντά σου

Η νέα λειτουργία 3D του Qashqai επιτρέπει στον οδηγό να έχει μια πιο ολοκληρωμένη οπτική του περιβάλλοντος του αυτοκινήτου. Εκτός από το ότι μπορεί να το βλέπει από ψηλά, μπορεί τώρα να επιλέξει μέσα από 8 διαφορετικά σημεία θέασης της εξωτερικής κάμερας για να δει το αυτοκίνητο από διάφορες γωνίες. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να εντοπίζει αν υπάρχει κοντά του κάποιο σταθερό εμπόδιο ή αν διέρχεται σε κοντινή απόσταση κάποιος πεζός ή ποδηλάτης ή κάποιο άλλο όχημα.

Κάνει άχρηστο το κινητό σου, αφού μπορείς να κάνεις τα πάντα με τις εφαρμογές της Google που είναι ενσωματωμένες

Το Qashqai είναι το πρώτο μοντέλο στην ευρωπαϊκή γκάμα της Nissan με ενσωματωμένη την σουίτα Google μέσα στο σύστημα infotainment, κάτι που επιτρέπει στον οδηγό να αφήσει το κινητό του τηλέφωνο στην άκρη, αφού για ο,τι χρειαστεί μπορεί να απευθυνθεί... στο αυτοκίνητο. Οι χάρτες του Google έρχονται στάνταρ και είναι πάντα ενημερωμένοι, ώστε η πλοήγηση να γίνεται εύκολη υπόθεση, ο οδηγός μπορεί να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και να διασκεδάσει ακούγοντας μουσική, αν πρώτα κατεβάσει δωρεάν τις απαραίτητες εφαρμογές (πχ Spotify) από το Google Play.

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
SEAT