Στην αποκάλυψη του νέου της μοντέλου προχώρησε η TVR, η οποία στο πλαίσιο του Goodwood Revival, παρουσίασε και επίσημα το νέο Griffith.

Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε και βεβαίως παρουσίασε η TVR έπειτα από 11 χρόνια στασιμότητας.

Το νέο διθέσιο μοντέλο, το οποίο αναγεννά την βρετανική φίρμα είναι βασισμένο σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα που ονομάζεται iStream.

Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4314 χιλιοστά, πλάτος 1850 χιλιοστά και ύψος 1239 χιλιοστά.

Αποκαλύφθηκε επίσημα το νέο TVR Griffith

2.727 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2017)

Στην αποκάλυψη του νέου της μοντέλου προχώρησε η TVR, η οποία στο πλαίσιο του Goodwood Revival, παρουσίασε και επίσημα το νέο Griffith.

Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε και βεβαίως παρουσίασε η TVR έπειτα από 11 χρόνια στασιμότητας στα οποία μεσολάβησε μια αλλαγή ιδιοκτησίας με τον μεγιστάνα Les Edgar να γίνεται ο νέος ιδιοκτήτης.
 
Το νέο διθέσιο μοντέλο, το οποίο αναγεννά την βρετανική φίρμα είναι βασισμένο σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα που ονομάζεται iStream, ενώ ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του εμπνέεται από το αρχικό TVR Griffith αλλά και από το Tuscan, έχοντας όμως την απαιτούμενη αεροδυναμική σχεδίαση, που του επιτρέπει να βελτιώσει την απόδοσή του.

Στο εμπρόσθιο μέρος, ο προφυλακτήρας φέρει στο μέσο του ένα μεγάλο αεραγωγό, ο οποίος ενισχύεται με ακόμα δύο ακριανούς, πηγαίνοντας προς τα πίσω βλέπουμε τις μεγάλες μαύρες ζάντες με μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία και έπειτα τις δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης που έχουν τοποθετηθεί πίσω από μπροστινά φτερά, δεξιά και αριστερά του αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος βρίσκεται μια όμορφης σχεδίασης αεροτομή, ωστόσο τα βλέμματα συγκεντρώνουν τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα και ο μεγάλος διαχύτης.
 
Η αρχιτεκτονική iStream  διαθέτει φύλλα από άνθρακα τα οποία συνδέονται σε ένα χαλύβδινο πλαίσιο, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο πολύ μεγάλη ακαμψία, ενώ το αμάξωμα του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα που του εξασφαλίζουν να διατηρείται αρκετά ελαφρύ κάτω από 1250 κιλά, με τέλεια κατανομή βάρους 50:50.
 
Η κινητήριος δύναμη του νέο Griffith είναι μία βελτιωμένη από την Cosworth έκδοση του 5λιτρου V8 κινητήρα που βρίσκουμε στην Mustang της Ford, η οποία παράγει 500 ίππους, επιτρέποντας στο νέο μοντέλο να φτάσει τα 100χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, με μέγιστη ταχύτητα πάνω από 320 χλμ./ώρα. Η κίνηση αποστέλλεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου.
Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4314 χιλιοστά, πλάτος 1850 χιλιοστά και ύψος 1239 χιλιοστά, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως χρησιμοποιεί επίπεδο πάτωμα, η οποία σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία βελτιώνει την αεροδυναμική προσφέροντας την απαραίτητη σταθερότητα όταν το αυτοκίνητο κινείται με μεγάλη ταχύτητα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες 500 μονάδες θα φέρουν το σήμα «Launch Edition», με τις περισσότερες από αυτές να έχουν ήδη πωληθεί σε ένα κλειστό κλαμπ πελατών που αποκαλείται TVR 500. Τα αυτοκίνητα αυτά θα φέρουν συγκεκριμένα χρώματα κατόπιν παραγγελίας και θα έχουν τη δική τους έκδοση του συστήματος ψυχαγωγίας. Ενώ σε ότι αφορά το κόστος απόκτησης ξεκινά από τις 90.000 λίρες (98.412 ευρώ περίπου) και φυσικά αυξάνεται ανάλογα με τον πρόσθετο εξοπλισμό.
 
Τέλος, τα πρώτα 500 αυτοκίνητα αναμένεται να έχουν κατασκευαστεί το 2019, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξει ένα δεύτερο ελαφρύτερο μοντέλο υψηλότερης απόδοσης.

BLINK GIORTAZEI
ΜΟΤΟ