Παρελθόν θα αποτελέσει με το τέλος της σεζόν για την ομάδα της Williams ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα.

Αποχωρεί από τη Williams ο Κούμπιτσα

2.675 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2019)

Παρελθόν θα αποτελέσει με το τέλος της σεζόν για την ομάδα της Williams ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε.

«Έχω λάβει την απόφαση ότι δεν θα συνεχίσω με τη Williams μετά από αυτό το έτος», ήταν τα λόγια του Πολωνού οδηγού της Formula 1 με τα οποία επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από την ομάδα. «Η απόφαση διευρύνει λίγο τις ευκαιρίες για το μέλλον μου και μένει να αξιολογήσω τι είναι δυνατό».
 
Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να μείνει στην F1, ο Κούμπιτσα απάντησε: «Φυσικά, η απάντησή μου θα είναι ναι, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος και νομίζω ότι πρέπει πρώτα απ όλα να κάνω αυτό που θα μου φέρει πίσω λίγο από τη χαρά των αγώνων. Αυτή η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη από άποψη απόδοσης, αλλά ήταν επίσης πολύ απαιτητική. Η επιστροφή στη Formula 1 μετά από πολύ καιρό δεν είναι εύκολη και ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι σε μια δύσκολη κατάσταση όπως εμείς. Παρόλα αυτά, πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα για την ευκαιρία που μου έδωσε και θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον».
 
Από τη μεριά της η Claire Williams τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Robert για τη σκληρή δουλειά του και να πω πως σεβόμαστε την απόφασή του να φύγει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν του 2019. Ο Robert ήταν σημαντικό μέλος της ομάδας».
 
Δεν αποκλείεται το τέλος του Κούμπιτσα από τη Williams να αποτελέσει και το τέλος του από την F1, αφού όπως όλα δείχνουν, δύσκολα ο Πολωνός θα βρει κάποια άλλη ομάδα για να πάρει ένα από τα δύο μονοθέσια. Μάλιστα κατά το παρελθόν έχει συνδεθεί με την Audi για τη μετάβασή του στο DTM.

DEH PASXA
KIA