Αυτή είναι η νέα αγωνιστική Aston Martin Vantage GT3
4 Φωτογραφίες »

Αυτή είναι η νέα αγωνιστική Aston Martin Vantage GT3

2.085 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2024)

- Ήρθε με αεροδυναμικές αναβαθμίσεις
- Με τροποποιημένο V8 4,0 λίτρων με διπλό turbo
- Έχει εκτενές πρόγραμμα αγώνων για το 2024

Ήρθε με αεροδυναμικές αναβαθμίσεις

Η νέα γενιά της Aston Martin Vantage είναι και επισήμως γεγονός. Μαζί της έρχονται δύο αγωνιστικές εκδόσεις, η GT3 και μια εντελώς διαφορετική, η μονοθέσια AMR24 για την σεζόν 2024 της F1. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη είδηση, η νέα αγωνιστική Vantage GT3 είχε ήδη κάνει την πρώτη της «ανεπίσημη» εμφάνιση στον αγώνα του Daytona του προηγούμενου μήνα. Η νέα αγωνιστική Vantage πλασάρεται ως μια «ολοκληρωμένη εξέλιξη» των απερχόμενων Vantage GT3 και GTE που είχαν κάνει το ντεμπούτο τους το 2018. Η νέα γενιά έρχεται με αναβαθμίσεις στο σασί και την αεροδυναμική της, ενώ σε ότι αφορά τις σχεδιαστικές αλλαγές, αυτές περιλαμβάνουν νέους προβολείς, νέα μάσκα, πιο boxy φτερά και έναν νέο διάχυτη κάτω από την γιγάντια αεροτομή.

Με τροποποιημένο V8 4,0 λίτρων με διπλό turbo

Το αλουμινένιο σασί της Vantage GT3 θα είναι το ίδιο με αυτό που έχει και η Vantage που προορίζεται για τον δρόμο. Το ίδιο ισχύει και με τον κινητήρα. Αμφότερες εκδόσεις θα έρχονται με έναν V8 4,0 λίτρων με διπλό turbo, παρότι στην έκδοση GT3, θα δεχθεί κάποιες τροποποιήσεις για να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της FIA. Οι αναρτήσεις της GT3 έχουν κι αυτές λάβει μια σειρά ανανεώσεων συγκριτικά με τo απερχόμενο μοντέλο για να αντιμετωπιστούν κάποιες «δυσκολίες στο κράτημα», όπως ανέφερε η Aston Martin στην παρουσίαση της. Ως αποτέλεσμα η νέα Vantage GT3 είναι, όπως λέγεται, πιο εύκολη στην οδήγηση τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες οδηγούς.

Έχει εκτενές πρόγραμμα αγώνων για το 2024

Για την νέα Vantage GT3, συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το τμήμα της Aston Martin για τους αγώνες, με το τμήμα της για τις τεχνολογίες επιδόσεων. Όπως και η προκάτοχος της, η νέα Vantage έχει εκτενές πρόγραμμα μπροστά της: Θα αγωνιστεί στους αγώνες GT του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής της FIA, στο IMSA, στο Fanatec GT World Challenge, στο European Le Mans Series (ELMS), στο Nürburgring Langstrecken Serie (NLS),  στο British GT Championship, και στο Japanese Super GT Championship.

test center
SEAT